Arzu Ece (Arzu Otyam)
Eurovision’da 1985 ve 1989’da iki kez yarışan Arzu Ece’nin bir göğsü alındı. Kanser tedavisi gördüğü hastanede yaptığı “Kemo Ağa” şarkısına cep telefonuyla klip çeken Ece “Oğlum için yaşayacağım” diyor.
1989’da Grup Pan’ın bir üyesi olarak “Bana Bana” adlı şarkıyla Eurovision’da
Türkiye’yi temsil eden, 1995’te bu kez “Sev” adlı şarkıyla ikinci kez Eurovision’da yarışan şarkıcı Arzu Ece, bir yıldır kanser tedavisi görüyor. Tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde “Kemo Ağa” adını verdiği şarkısına cep telefonuyla bir de klip çeken Arzu Ece’nin tedavi sonucunda sağ göğsü alındı.
Yaşama kaynağı oğlu Aral
9 yaşındaki oğlu Aral’ın saçlarını çok sevdiğini söyleyen Ece, “Kemoterapide saçlarım döküldü. O yüzden oğlumun beni kel halimle görmesini istemedim. Peruğu bu yüzden takıyorum. Aral beni saçlı hatırlıyor. Yaşama kaynağım Aral’ın varlığı ve onun için yaşayacağım” dedi. Bu tür hastalıklarda pozitif düşüncenin önemli olduğunu söyleyen genç şarkıcı, “Bu hastalığa pabuç bırakmamak için yaşama pozitif bakıyorum. Tüm bu hastalığa yakalanlara da bunu öneriyorum. Yenebilirler” diye konuştu.
Onkoloji programı yapacak
TV programı hazırlığında olduğunu söyleyen Arzu Ece, “Yolu Onkolojiden Geçenler diye bir program yapmayı düşünüyorum. Bu programda hastalığın devrelerini ve umutlu olmanın önemini anlatacağım” dedi.
hürriyet
Kemo Ağa
Ah ah ah kemo ağa
Sevim aradı beni, başımın etini yedi yolladı hemen beni doktora
Sanki malum olmuştu, olmasa halim hoştu
Tanrım bir melek yolladı bana
Arnavutköy’den çıktık yola
Ben ve oğlum 9 yaşında
Umut var mı ne dersin ha?
Söyle bana
kemo ağa
Apar topar çıktık yola
kemo ağa öyle de hor
Kıl tüy sevmez, merhamet etmez
Susturur, yatırır, saçını yolar
Uyurken seni boğar
Doktor dedi o anda
Hadi kızım yat masaya
Derin bir temizlik yaptı bana
Eğer meltem olmasa sarıp sarmalamasa
Elde avuçta yok ki açız valla
Apar topar çıktık yola
Ben ve oğlum 9 yaşında
Ümit var mı dersin ha
Söyle
kemo ağa
Kemo önce ceza verir
Sonra seni ümitlendirir
Eğer ona inanırsan
Hayatını geri verir
Allah eksikliğini göstermesin