Arama


_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
18 Şubat 2010       Mesaj #3
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Az pişmiş ya da çiğ et: Çiğ ya da az pişmiş et kesinlikle yenmemeli. Az pişmiş ve çiğ ette toksoplazma riski vardır. Toksoplazma, düşüğe ve doğum kusurlarına neden olabilir. Et ve tavukları, hiç pembelik kalmayana kadar pişirmelisiniz. Buzluktan çıkan etleri, iyice çözülmeden pişirmeyin

Çiğ et içeren besinlerin çocuklara ne gibi zararları
olabilir?
Hayvanlar çeşitli hastalık etkenlerini taşırlar. Bu tip hayvanlar kesilir veya kesildikten sonra iyi bir denetim yapılmazsa hayvandaki hastalıklar insana geçer. Hayvanlardan insanlara geçen en önemli hastalıklar; barsak parazitlerinden tenyalar, bakteriyel hastalıklardan şarbon, ruam, tüberküloz, salmonella, sığır vebası, şap, çiçek, beyin hücrelerini öldüren sığır virüsü(deli dana) ve kuduzdur.

Mezbahalarda kesilen hayvanlar denetilerek damgalanır. Et satın alırken bu damgalara dikkat edilmelidir. Bu şartlarda bile etin çiğ tüketilmesi önerilemez, etlerin pişirilerek yenilmesi gerekir.

Diyetsiyen Ayşe Ünlü'ye çok teşekkür ederiz.
Bayındır Hastanesi
312-487 9000