Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Şubat 2010       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Teknoloji geliştikçe herşey kolaylaşıyor. Tüm gelişmeler teknolojinin nimetlerinden faydalanarak geliştiriliyor. Teknoloji hayatımızı kolaylaştırarak ilerıye dönük temelller kurar. Teknoloji hayatımızı kolaylaştırmak ve iletişimimizi güçlendirmek için gerekli olan bütün olayları içeren bir yenileşimdir.
Kısa kısa maddeler halinde faydalarını açıklayalım;

1) İnternetin iyice gelişerek her yere girmesiyle çok uzak noktalardaki insanlarla bile sesli görüntülü iletişim kurma imkanı, bilgilerin kısa zamanda yayılması gerçekleşti.

2) Teknoloji sayesinde insanlar çok daha basit hayat olanaklarına sahip olurlar. Örneğin evlerde kullanılan çamaşır makinaları, bulaşık makinaları sayesinde kolayca ve kısa sürede elbiselerimiz yemek tabaklarımız temiz şekilde yıkanır. Buzdolaplarında uzun süre yiyeceklerimizi saklayabiliriz. Önceden bunun yerine kilerler vardı ama bu kadar soğuk değildi ve herşey uzun süreli saklanamıyordu. Enerjimizi az kullanmış oluruz.

3) Teknoloji sağlık alanındada çok büyük gelişmeler göstermiştir. Hastalıklar önceden teşhis edilerek, doğru ve yerinde tedavi uygulanır. Bunların önceden bilinmeside yine teknolojik tıp aletleri sayesinde yapılır.

4) Eğitim-Öğretim alanında kitapların defterlerin kısa sürede basılması için teknolojinin faydaları kullanılır. Projeksiyon ve televizyon ürünleriyle sayesinde görsel eğitim verilir ve öğrencilerin daha güzel şekilde konuları anlaması sağlanır.

5) Teklojinin en önemli faydalarından biride. Bir insanın bilgilerinin, söylediklerinin, düşüncelerinin birçok kesime ulaşması televizyon, radyo, internet, gazete sayesinde olur. Bu aletler yine teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan icadlardır.

6) Ulaşımın en rahat şekilde yapılması ve bir yerden bir yere daha kısa sürede varılması için teknolojinin ürünleri kullanılmaktadır. Yollar yapılırken teklonijik iş makinaları, uçakların yapılması aşamasında da yine aynı gelişmeler kullanılmaktadır.