Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1307

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
19 Şubat 2010       Mesaj #1307
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Elektrik dağıtım ihalesinde büyük teklif

Uludağ Elektrik Dağıtım şirketi için en yüsek teklifi Limak İnşaat verdi.

Teklifin 940 milyon dolar olduğu belirtildi.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş özelleştirme ihalesine en yüksek teklif 940 milyon dolarla Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’den geldi.

Özelleştirme İdaresi bugün gerçekleştirdiği Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş, Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş., Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş ihalelerinden toplam 1 milyar 528 milyon 850 bin

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş özelleştirme ihalesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda (ÖİB) gerçekleştirildi. İhale Komisyonu Başkanlığını ÖİB Başkan Vekili Ahmet Aksu yaparken, ihaleye, Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş., Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Park Holding A.Ş., Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş., Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., ETİ Gümüş A.Ş. - Söğütsen Seramik Sanayi İnş. Mad. İth. İhr. A.Ş. O.G.G, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. ile KCETAŞ ? Aygen OGG teklifverdi.

ÖZEL SEKTÖRÜN PAYI YÜZDE 44’E ULAŞACAK
ÖİB Başkan Vekili Aksu, ihale öncesinde yaptığı açıklamada, “Hali hazırda beş özel elektrik dağıtım şirketi 21 ilde faaliyet göstermektedir ve dağıtım piyasasının yüzde 24’ünü oluşturmaktadır. Bunlara ihalesi 6 Kasım 2009’da tamamlanan ve onay süreci devam eden Osmangazi, Çoruh ve Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Şirketleri ile ihalesi yapılmakta olan Uludağ, Çamlıbel, Fırat ve Vangölü Elektrik dağıtım şirketlerini ilave ettiğimizde 12 özel dağıtım şirketi toplam 51 ilde faaliyette bulunacak ve özel sektörün payı yüzde 44’e ulaşacak” diye konuştu.

İHALE SÜRECİ
Kapalı ve elemesiz yapılan turda en yüksek teklif 451 milyon dolar oldu. Bu turun ardından beş elemeli tura geçildi. Birinci elemeli turda teklifler eşit olunca tur tekrarı yapıldı. İlk turda Aksa Elektrik, ikinci turda Aydem Elektrik, üçüncü turda KCETAŞ ? Aygen OGG, dördüncü turda ETİ Gümüş A.Ş. -Söğütsen Seramik Sanayi, beşinci turda ise Park Holding elendi. Elemeli turda en yüksek teklif 781 milyon 500 bin dolar olurken, açık artırma başlangıcı 845 milyon dolar oldu. Açık artırma aralığı ise 1 milyon dolar olarak belirlendi. Açık artırmaya Çalık, Kolin, Limak ve Cengiz elektrik kaldı. Sekizinci turda Cengiz Elektrik, onbeşinci turda Kolin İnşaat,otuzaltıncı turda ise Çalık Enerji teşekkür ederek ihaleden çekildi. Böylece Limak 940 milyon dolar ile ihaleye en yüksek teklif vererek, ihaleyi aldı.

ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM AŞ
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’yı kapsıyor. 2008 net elektrik tüketim miktarı 10 milyon 940 bin 535 megavat saat olurken, abone sayısı ise 2 milyon 278 bin 524 kişi oldu. Bölgedeki kayıp kaçak oranı ise yüzde 6 olarak tespit edildi.

“YILLIK EN AZ 50 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPACAĞIZ”
Limak Enerji İcraa Kurulu Üyesi İsmail Ergüneş ihale ile ilgili soruları yanıtladı. Ergüneş, modern bir şebeke sistemi yatırımı yapacaklarını ifade ederek, yıllık en az 50 milyon TL’lik yatırım yapmayı planladıklarını kaydetti. Ödemeyi nasıl yapacaklarına henüz karar vermediklerini belirten Ergüneş, 52 HES ihalesine de katılacaklarını söyledi.

4 İHALEDEN 1.5 MİLYAR DOLAR GELİR ELDE EDİLDİ
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bugün gerçekleştirdiği Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş, Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş., Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş ihalelerinden toplam 1 milyar 528 milyon 850 bin dolar gelir elde etti

(ekolay)