Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
09:28, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Menü
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Çarşamba, 11 Haziran 2025 - 09:28
Arama
MaviKaranlık Forum
Antepfıstıklı Kurabiye Tarifi
-
Tek Mesaj #1
Misafir
Ziyaretçi
19 Şubat 2010
Mesaj
#1
Ziyaretçi
ANTEPFISTIKLI KURABIYE
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 poşet Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta
125 g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı şeker
1 poset şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı yogurt
Iç malzemesi:
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
1 yemek kaşığı ince ögütülmüs antepfıstığı
TARİFİ
:
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp ince bir elekle eleyin. Yumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini mikser ile şeker iyice eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra yoğurt ve hazırladığınız un karışımını ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp yogurun ve 0,5 cm kalınlığında, dört köşe olacak şekilde merdane ile açın. Fındık ezmesi ile antepfıstığını iyice karıştırıp macun kıvamına getirin. Bu karışımı açmış olduğunuz hamurun üzerine şeritler halinde sürüp rulo şeklinde sıkıca sarın. Buzdolabında 3 saat dinlendirdikten sonra, 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizip pişirin.
PÜF NOKTASI:
Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt ile birlikte tepsiden çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 09:28
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...