Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
22 Şubat 2010       Mesaj #35
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Ya nolur yazın yarın ödevim gidecek nolur büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, arıcılık kümes hayvancılığı, ipek böcekçiliği neden yapılıyor hemen bugün ne olursunuz koyun bunların cevabını sitenize.Bu arada neredeyse bütün ödevlerimin sonucu msx labs'ta siteniz çok güzel.....

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

marmara da küçükbaş hayvancılık yapılıyo mu

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar marmara bölgesinde büyükbaş hayvancılıkta yetişir küçük baş hayvancılıkta yetişir kümes ipek böcekciligide yetişir

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bölgenisde en gelişmiş hayvancılık faliyeti hangisidir? bu faliyetin gelişmesindeki en önemli faktörler nelerdir

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bende herkese bunu soruyorum.misafir olannlar da bilgi eklerse çok mutlu olurum.acilen gerekiyo.
:-(



Marmara Bölgesi'nde Hayvancılık

Bölgede hayvancılık büyük ölçüde ahırda yetiştirmek şeklindedir. Ahır hayvancılığının gelişmesinde, tüketici nüfusun fazlalığı ve pazarlama sorununun çözülmüş olması gösterilebilir. Bununla beraber bölgede yer şekillerinin ve iklim şartlarının elverişliliği de etkilidir. Bölgede makineli tarımın yaygın olması mera ve otlakların daralmasına yol açmıştır.

Bölgede ahır hayvancılığının yanında mera hayvancılığı da yaygındır. Yıldız Dağları çevresi ile Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale dolayında, Bursa ilçelerinde mera hayvancılığı yaygındır. Kümes hayvancılığı ise Trakya ve Marmara'nın güneyinde yapılmakta ve bölgeye hizmet vermektedir.

Özellikle Bursa , Gemlik, Bilecik çevresinde ipekböcekçiliği yapılmaktadır. İpek Böceği kozalarının satıldığı mezat olarak kullanılan Bursa'daki Koza Han hala ipek kumaşların satıldığı bir yer olarak bulunmaktadır. Bursa ve civarı ipek böceği üreticiğinin yapıldığı en önemli merkezdir. İznik Bursa yöresine ilk yerleşen Türkler olan Manavlar Orta Asyadan getirdikleri meslek olan ipek böceği yetiştiriciliğini burada 1000 yıldır sürdürmektedirler.

Ayrıca özellikle Çanakkale ve İstanbul Boğazları'nda balıkçılık yoğun olarak yapılmaktadır. Balıklar mevsime göre sıcak denizlerden soğuk denizlere, soğuk denizlerden sıcak denizlere göçerler. Bu göçlerin yapıldığı boğazlar balıkçılığa elverişli alanları oluşturur.