Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
16:21, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 20 Mart 2026 - 16:21
Arama
MaviKaranlık Forum
Medya Haber
-
Tek Mesaj #1329
Daisy-BT
Ziyaretçi
25 Şubat 2010
Ziyaretçi
Böyle bir bina hiç görülmedi !
Rize'de arazi anlaşmazlığı nedeniyle araç yolu yapılamayan binaya ulaşılabilmesi için, ana yoldan itibaren yaklaşık 20 metre yüksekliğinde, 164 basamaklı merdiven yapıldı. Rize Belediyesi, binayla ilgili inceleme başlattı.
Merkeze bağlı Kale mahallesinde bir inşaat firması tarafından ana yolun üst kesiminde yaptırılan 9 katlı binaya ulaşım için, arazi sahiplerinin yer vermemesi sonucu araç yolu yapılamadı.
Araç yolunu yaptıramayan müteahhit Yakup Güngör, çareyi apartmana ana yoldan ulaşımın sağlanması için yaklaşık 20 metre yüksekliğinde, 164 basamaklı beton merdiven yapmakta buldu.
Dış cephe boyası ve bazı dairelerinde iç tesisat çalışmaları henüz tamamlanmayan apartmanda çalışan işçiler her gün bu merdiveni kullanarak binaya ulaşıyor.
24 daireli apartmana şimdilik 3 ailenin taşındığı bildirildi.
Asansör de yaptıracaklar
Vatandaşlar, evlerine ulaşmak için patika yolu veya 164 basamaklı merdiveni kullanıyor.
Müteahhit Yakup Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'de arsa sorunu olduğunu belirterek, "Bina yapımına başlamadan önce araç yolu için vatandaşlarla görüşmüştük. Ancak daha sonra araç yolu yapılamadı. Bu nedenle çareyi merdiven yapmakta bulduk. İlerleyen zamanda binaya ulaşmak için dışarıdan asansör de yaptıracağız" dedi.
Yakup Güngör, 9 katlı binanın zemin olarak çok dayanıklı bir arazide inşa edildiğini söyledi.
Binada çalışan inşaat işçisi Recep Duman, her gün 164 basamağı birçok kez inip çıkmak zorunda kaldıklarını, bu nedenle çok yorulduklarını ifade etti.
Ayhan Kaya ise ilk kez böyle bir bina gördüğünü ve çok ilgisini çektiğini ifade ederek, "Çok dikkat çekici bir bina. Neden bu kadar yüksek bir yerde bina yapıldığını anlayamadım. Ben de üniversitede inşaat bölümünde okuyorum ama bu binayı çözemedim" dedi.
Binaya inceleme
Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı, kendisinden önceki dönemde ruhsat verilen ve yasaya aykırı bir durumu bulunmayan binanın inşaatı sırasında müteahhidi yamaca inşaat yapmaması konusunda çok kez uyardıklarını belirterek, "Bakıldığında binada bir güvenlik riski yok ama, bu hiç olmayacağı anlamına gelmez" dedi.
Bina ile ilgili inceleme başlattıklarını belirten Bakırcı, durumunun değerlendirileceğini ve yasalara aykırı bir tespit halinde gereğinin yapılacağını belirterek, "Göreve geldiğimizde müteahhide bazı telkinlerde bulunduysak da çok etkili olamadık. Bakıldığında bir güvenlik riski yok ama, hiç olmayacağı anlamına gelmiyor. Bina arazi yetersizliğinden dolayı yamaca inşa edildi. İlimiz ilginç insanlar ve ilginç olaylarla anılan bir il. İnşaatlarımız da böyle oluyor. Yandaki merdivenler yeni yapıldı. Arkadaşlarımız teknik olarak inceleme yapacak. Hukuka aykırı bir şey varsa gereğini yapacağız. Müteahhidin şartlarını zorlayarak oluşturduğu binalarından biridir. Sorunlu inşaatları ile biliniyor. İnşallah bu sorunlu inşaatlarının sonuncusu olur. Belki de ilimizde yapacağı son inşaat olur" dedi.
Binanın ön tarafına kalın perdelerle önlemler alındığını kaydeden Başkan Bakırcı, "Bina zemini kaya üzerine oturtulmuş. Kaya parçalanmadığı sürece bir şey olmaz ama, bu kayanın parçalanmayacağı anlamına da gelmez. Müteahhit son 4- 5 yıldır söylediğimiz telkinlere uymamıştır. Bina ruhsatlı olmasına rağmen yapılacak incelemenin ardından bizde yasaların emrettiği şekilde gerekeni yapacağız" dedi.
CNN Türk - 24.02.2010
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 16:21
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız