Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Şubat 2010       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben 15 gün önce ameliyat oldum iki koltuk altımda
arısız şişlikler oluştu dr bişeydemedi patolojiye giti ben lef kanseri olabilirmiyim

Aşağıdaki mesajları inceleyiniz. Alınan parça patolojiye gönderilmişse sonucu beklemeniz en doğru yönetm olacaktır geçmiş olsun Msn Happy


Alıntı
broken* adlı kullanıcıdan alıntı

LENF BEZLERININ BUYUMESI


Şişmiş bezeler genellikle vücudun hastalıklara karşı korunma mekanizmasının iyi çalıştığını gösterir. Fakat aynı zamanda ciddi hastalıkların da habercisi olabilirler. Bunun ayırdına nasıl varacaksınız? Çoğumuz, kulak altında, boyunun her iki tarafında, çene ve koltuk altlarında büyüyen bezelere yabancı değilizdir. Genellikle şişmiş bezeler, bölgesel bir enfeksiyonun sonucu oluşurlar. Daha çok koltuk altı, boyun ve kasık bölgelerinde şişen bezeler, beyaz kan hücreleri ve vücudu hastalıklara karşı koruyan antikorları içeren bir sıvıyla dolar.

Alıntı
fadedliver adlı kullanıcıdan alıntı

Anti HBs'nin yüksek olması sizin hepatit B'ye karşı koruyucu antikorunuz olduğunu gösterir. Bu korunma aşılanma veya hastalığı geçirmiş olarak oluşmuş olabilir.

Bezeler (lenf Nodları) dışarıdan vücudumuza giren mikroorganizmalarla vücudun savaştığıvirguli direnç gösterdiği savunma yapılarımızdır. Boyundavirguli koltukaltındavirguli kasıklardavirguli ensede kulak çevresindevirguli dirsek bölgesinde ve hatta karın içi organlar ile göğüs boşluğunda normalde bulunurlar. Bademciklerimizde birer bezedir. Sağlam kişilerin %50-60'ında ciddi bir rahatsızlık olmadan normal boyutlarda bezelerle karşılaşmaktayız. Bulaşıcı hastalıkların (enfeksiyon hastalıkları) seyiri esnasında bezeler büyüyebildiği gibi; bazı kanserlerle beraber bulunması nedeni ile hem korkutucu olabilmekte hemde erken tanısının konması önem arzetmektedir.

Koltuk altı ve kasık bölgesi lenf bezeleri sıklıkla enfeksiyonla beraber olup kolvirguli uyluk ve bacağın cilt enfeksiyonları için ayrıntılı beze muayenesi gerekir. Ülkemizde çocukluk çağında aileler sıklıkla sol koltuk altı beze yakınması ile doktora başvururlar. Genellikle BCG(verem aşısı) aşısına ikincil gelişip tedavi gerektirmezler.