Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
20:45, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 20:47
Arama
MaviKaranlık Forum
Katı atık nedir, türleri nelerdir?
-
Tek Mesaj #2
_KleopatrA_
Ziyaretçi
3 Mart 2010
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir
adlı kullanıcıdan alıntı
katı atık nedir?katı atık türleri nelerdir?
Katı Atık Nedir?
Kullanılma süresi dolan ve yaşadığımız ortamdan uzaklaştırılması gereken her türlü katı malzemeye katı atık denir. Katı atıklar evde, okulda, hastanede, endüstride, bahçelerde ve daha birçok yerde oluşabilir.
Katı atıklar oluştukları yerlere göre adlandırılırlar.
BİLEŞENLERİ
Ülkemizde çöp bileşenleri; %68 organik atık, %13 değerlendirilebilir katı atık, %19 diğer atıklardır.
Katı atık miktarı ve bileşimi, mevsimlere, bölgelerin coğrafik ve yaşayanların ekonomik ve kültürel seviyelerine göre değişmektedir.
Katı Atık Yönetimi
Sürdürülebilir Atık Yönetimi
Günümüzde katı atık çeşitlerinin çevre ve insan sağlığına zarar vermelerini önlemek amacı ile toplanması, taşınması yanında yeniden kullanım, geri kazanım, geri dönüşüm gibi değerlendirme yöntemleri de uygulanmaktadır. Bunlara ilave olarak kaçınılmaz çöplerin çevremizden uzaklaştırılmasını içeren yakma, gömme işlemlerini kapsayan çeşitli yöntemler geliştirilmiştir.
Bu yöntemlerin tümünün planlandığı, uygulandığı ve takip edildiği bütünsel sistem
Katı Atık Yönetimi
olarak adlandırılmaktadır.
Günümüzde tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek öncelikle daha az atık üretilmesine ve daha sonrasında ise atıkların yeniden değerlendirilerek kullanıma ve ekonomiye geri kazandırılmasının öne çıktığı Sürdürülebilir Atık Yönetimi önem kazanmıştır.
kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 20:47
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız