Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
05:11, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Perşembe, 18 Aralık 2025 - 05:11
Arama
MaviKaranlık Forum
Çikolatalı Muslu Muhallebi Tarifi
-
Tek Mesaj #1
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2010
Mesaj
#1
Ziyaretçi
ÇİKOLATALI MUSLU MUHALLEBİ
Malzemeler:
125 gram margarin
2 kahve fincanı un
3 kahve fincanı tozşeker
1 kg süt
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
1 paket (80 gram) sütlü çikolata
5 adet yumurta
Üzerine:
1 çay bardağı dövülmüş fındık
TARİFİ:
Margarini eritip, unu yavaşça ilave edin ve kavurun. Üzerine tozşeker ve sütü ekleyip, muhallebi kıvamina gelene kadar karıştırın. Daha sonra muhallebiyi 10 dakika çırpıp, servis kabına koyun. Oda sıcaklığında beklemeye bırakırken, çikolataları benmari usulü eritin. Ayrı bir yerde yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Akları iyice çırparak kar haline getirin. Karıştırıp, sarıları ekleyin ve çikolataya ilave edin. Muhallebinin üzerine ekleyip, buzdolabında 1 gece bekletin. Dövülmüş fındıkla servis yapin.
Asçının notu: Dövülmüş krokanla da servis yapabilirsiniz. Benmari usulü eritmek Eriteceğiniz malzemeyi önce küçük bir kabın içine koyup, bunu da ocakta bulunan içi su dolu başka bir kabın içine yerleştirin. Alttaki suyun sıcaklığı ile malzeme eriyecektir.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 05:11
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...