Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
21:00, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 09 Aralık 2025 - 21:01
Arama
MaviKaranlık Forum
Armut Soslu Tatlı Tarifi
-
Tek Mesaj #1
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2010
Mesaj
#1
Ziyaretçi
ARMUT SOSLU TATLI
Malzemeler:
1 litre süt
2 çay bardagı un
1 su bardagi tozşeker
1 paket vanilya
35 gr tereyağı
Sos için
3/4 su bardağı tozşeker
3 armut
1 çay bardagı krema
TARİFİ:
Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip rengi hafif değişinceye kadar kavurun. Bir yandan karışturarak sütü yavas yavas ilave edin. Tozşeker ve vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamna gelinceye kadar pişirin. Tatlıyı mikserle 10 dakika çırparak soğutun ve su ile ıslatılmış kaselere paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Armutlarin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Şekeri tavada eritin. Hafif karamel rengi olunca armutları ekleyin. Kremayı ilave ederek 3 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirerek tatlıyı kaseden çıkarın. Üzerine armut sosundan dökerek soğuk servis yapın.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 21:01
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...