Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1359

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
6 Mart 2010       Mesaj #1359
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Gül'den ABD'ye sert tepki

gul 1244 334


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermeni iddialarını içeren tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilmesine ilişkin, “Türkiye, tehditle baskıyla hiçbir zaman inanmadığı bir şeyi kabul etmez” dedi.

Gül, “Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Akademi Ödülleri” törenine katılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ermeni iddialarını içeren tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilmesine ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül, dünde bu konuda açıklamada bulunduğunu hatırlatarak, bu kararın Türk milletin nezdinde hiçbir itibarı olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti: “Üzücü olan şey şudur; ABD gibi büyük bir ülkenin kongresinde siyasetçiler nasıl oy kullanıyor? Bulundukları bölgedeki diasporanın 3-5 oyunu almak için müttefikleri olan bir ülke aleyhinde oy kullanacak kadar vizyon sahibi olmayan siyasetçilerle karşı karşıyayız. Tabii, Türkiye aleyhinde oy kullananlara sorsanız, bahsi geçen olayla ilgili üç dakika konuşamazlar size. Nerede oldu,nasıl oldu, ne yapıldı, oldu mu? Bunu sadece dediğim gibi 3-5 oy için yapıyorlar. Ama bu şöyle kaygı verici; dünyaya yön verme iddiasına olan bir ülkenin siyasetçileri eğer böyle davranıyorsa, bütün dünya olaylarının içeresinden bu ülke nasıl çıkar, ona bakmak gerekir. Şu bir gerçektir; Türkiye tehditle, baskıyla hiçbir zaman inanmadığı bir şeyi kabul etmez. O bakımdan bu karar aslında Türkiye'nin bölgedeki barışçı çabalarını, istikrar için uğraşlarını, Kafkaslar'da büyük bir işbirliği alanı çizilsin, sorunlar çözülsün diye uğraşlarını takdir etmeme ve buna aslında balta vurmaktan başka bir şey değildir.”

Bunun politikaları nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, “Bunların hepsini görürsünüz” dedi.

BELÇİKA'DA PKK'YA YÖNELİK OPERASYON

Bir gazetecinin, Belçika'da terör örgütü PKK'ya yönelik dünkü geniş çaplı operasyonla ilgili sorusu üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:

“Terörle mücadele aslında bütün ülkelerin sorumluluğu altındadır. Bumücadelede uluslararası işbirliği, dayanışma daima önemlidir. Avrupa'daki demokrasi ve özgürlük havasını her zaman terör örgütleri istismar etmiştir. AB ve NATO listesinde terör örgütü olarak geçen bir örgüte karşı nihayet AB'ninharekete geçmesini takdirle karşılıyorum.