Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
00:40, 3 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 13 Aralık 2025 - 00:44
Arama
MaviKaranlık Forum
Medya Haber
-
Tek Mesaj #1375
volture
VIP
"Ipıslak Balık"
9 Mart 2010
Mesaj
#1375
VIP
"Ipıslak Balık"
Türkiye'ye milyon euroluk fatura
Airbus A400M anlaşmasında bir dizi teknik sorun ve ertelemenin ardından en sonunda bir sonuca varıldı. Avrupa ülkeleri, projeye 3.5 milyar euroluk ek kaynak aktarımında uzlaşmaya vardı.
Projenin aralarında Türkiye’nin de bulunduğu yedi ortağı, 3.5 milyar euroluk (yaklaşık 7.5 milyar TL) yardım paketi üzerinde anlaştı. Paket kapsamında Ankara, 111 milyon euroluk (232 milyon TL) ilk etapta planlanan ödemenin yanı sıra 83 milyon euro (173.5 milyon TL) dolaylı finansal yardım sağlayacak. Dolayısıyla Türkiye projeye ek olarak 194 milyon euro (405.5 milyon TL) daha aktarmış olacak.
A400M projesinde her ülkenin, sipariş verdiği uçak sayısının proje kapsamında üretilecek toplam uçak sayısına oranına göre mali katkı yapması öngörülüyor.
Türkiye proje kapsamında 10 adet uçak için sipariş vermiş ve üzerine düşen yüzde 6’lık pay doğrultusunda 1 milyar 66 milyon euro maliyet üstlenmişti. Projede en büyük pay ise 60 uçakla Almanya’ya ait.
(ekolay)
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"~Ipıslak Balık(Efdalüddin)~"
Cevapla
Kapat
Saat: 00:44
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...