Arama

Hayata Dair - Tek Mesaj #250

yzcmurat - avatarı
yzcmurat
Ziyaretçi
4 Ağustos 2006       Mesaj #250
yzcmurat - avatarı
Ziyaretçi
Ey hayat yedi, yedi bitirdi beni tokum diyenler.
yâdı bitirdi, hasadı bitirdi.. hep ama hep yağdı yağdı bitirdi hayat. Yağmur rahmetti ya, bereketti ya hayat, derde
bereket getirdi sanırım. ızdırabı göşek yaptım serdim üzerine... böylesi anlarda hüznü yorgan yaptım, çektim kafama. Kabuslardan sakına sakına, köşe bucak kaça kaça gördüğüm rüyalarımda hep nasırlaşmış sevdam vardı. izlerdim uzaktan.. ne olur hayra yor deme, zor inan bu..hayra yormaktan yoruldum. sormalarımdır müsebbibi, kuruyan dudaklarımın.ve hep nedense çatlayan dudaklarımın imdadına güneş yetişti, eteğinde ağustos sıcakları ile.
tıka basa yaktı, yatkı, yaktı... ben yandım hayat, ben yandım.. oysa kafa tutmuştum güneşe hep.. esenlik getirecek değildi ya değil mi?..
körkütük gıcıklıklar serkeştlik yapıyor en ıssız bölgelerde bile.. dupduru işkenceler bedenimde, nasırlaşmış sevdam
suskun... beni bana ver dedimde, astı suratını küskün.. ve bir nida yankılandı sükutun sesinde, varmı ki böyle bir lüksün... olsun, nasırlansa da bir sevdam vardı ya.

"bilemedim gıymatını gadrini, hata benim, günah benim, suç benim
elim inen içtim derdin zehrini, hata benim, günah benim, suç benim
bir günden bir güne sormadım seni, körümüş gözlerim görmedim seni
boşa mecnun eylemissim ben beni, hata benim, günah benim, suç benim

bilirim suçluyum gendi özümden, gel dese gelirdi benim izimden
her ne çekti isem benim yüzümden, hata benim, günah benim, suç benim
sana garşı benim bir sözüm yoktur, haklısın sevdiğim gararım haktır
garibim derdimin dermanı yoktur, hata benim, günah benim, suç benim."

diyor Neşet Usta.. yoksa nasırın mucidi ben miyim? o halde; ey hayat yedi, yedi bitirdi beni, ben beni.

yenip biten bir ben varsa ortalıkla, çekilmeli değil mi perdeler. bak, hayat onaylar yağıyor yağıyor. bak hayat, her yerdeler.
gitmeler bana doğru yola çıkmış hayat. Zamanın vuslat alarmını kurma vakti değil mi artık? uyuyupta kalmak ayıp kaçar. En ihtişamlı gülücüklerimle karşılamam lazım. Asrın en mutlu rolünü oynama vaktidir nasırlı sevdamla gitmeleri bir seher vakti karşılamanın..
hadi gözyaşıyla yıkamalıyım yüzümü. belli olmamalı uykusuzlugum, huzursuzluğum, mutsuzluğum.

ha sahi "ben; mutluluk satardım, pahası bir tebessüm olan" degil mi? giderayak unutmak kötü olacaktı.
Ey hayat; "devren satılıktır" mutluluklarım. biriktirdigim tebessümleri de bir hayır kurumuna bağışlarsın artık.

..
Heyhatt!
kızkulesinin duvarlarını, gözlerimdeki sevdayla boyayamadım ki daha... ve bitirince tüm sevdayı, gözümün yaşını
hisara doğru yüzdüremedim ki... yapacak hiç bir şey yok. gitmek istedim gidiyorum.

yolcu yolunda gerek. ağlamak yok yüreğim.

Hayatla Dert-Leş-i-Yorum/7
yzcmurat 04/08/2006