Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ÇİLEK SOSLU LOR TATLISI
seffaf
cilek sutlu tatlilar
Malzemeler:
Yarim kğ tuzsuz lor peyniri
3 su bardağı süt
2 çorba kaşiğı pudraşekeri
1 paket krem şanti
1 çay bardağı iri çekilmis ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
250 gram çilek
1 çorba kaşığı hindistancevizi

Sos için:
250 gram çilek
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı tozşeker

Süslemek için:
File antepfıstığı, çilek, rulokat

TARİFİ:

Bir kaseye lor peynirini alın. Üzerine süt ve pudraşekerini döküp mikserle iyice karıstırın. Ardından krem şantiyi, ceviz içini, tarçını ilave edin ve koyulasana dek çırpın. Koyulaşınca küp doğranmış çilek ile hindistancevizini ilave ederek bütün malzemeleyi iyice birbirine yedirin. Arzuya göre kase veya kuplara paylaştırın. Sos için blenderden geçirilmiş çilekleri, mısır nişastası ve tozşekeri koyulaşıncaya dek pişirin. Bu sosu kuplardaki tatlıların üzerine gezdirin. Buzdolabinda 3 saat bekletin. Üzerini file antepfıstığı, çilek, rulokat ya da hindistancevizi ile süsleyerek servis yapin.