Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Mart 2010       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba,
bıldırcın yumurtası yada herhangi bir yumurta çiğ tüketilmez çünkü sindirilmesi çok çok zorlaşır,bıldırcın yumurtası diğer yumurtalarda olduğu gibi katı gıdaya geçmiş bebekler ve tüm yetişkinlerde kullanılabilir,diğer yumurtalardaki protein değerinin çok çok üstünde olduğu ve yüksek B vitamini içerdiği için bulunmaz bir nimettir ancak alerji yapma ihtimali vardır...bebekler,çocuklar ve vücut geliştirme sporu yapanlar gece yatmadan hemen önce haşlanmış olarak 1-3 adet tüketebilirler ancak çok önemli ve gizlenen bir gerçek vardır; yatmadan en az 4 saat önce süt ve süt ürünlerini tüketmemiş olmanız gerekiyor,süt ve benzeri ürünler uykuya dakdıktan yaklaşık 2 saat sonra salgılanan büyüme hormonunu baskılar...çiğ tükettiğinizde kolesterol seviyenizi arttırır,içindeki b vitamini ve proteini %55 oranında zaltır,hazmı zorlaşır..en doğru pişirme şekli normal suda haşlamaya başlayıp su kaynadıktan en fazla 3 dk sonra hemen soğutmanızdır..sağlıklı günler diliyorum Dr. O C