Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1413

volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
23 Mart 2010       Mesaj #1413
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Türk gemisi kaçırıldı

somali 23310 ic 0837 334


Somalili korsanlar 21 mürettebatlı Türk gemisini kaçırdı. Gemide 19 Türk, 2 Ukraynalı mürettebat var.

Somalili korsanlarla mücadele etmek için Aden Körfezi ve çevresinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği Deniz Kuvvetleri komutanı John Harbour, Türk gemisinin Hindistan açıklarında kaçırıldığını söyledi.

Harbour, Malta bandıralı M/V Frigia isimli gemide 19 Türk ve 2 Ukraynalı mürettebatın bulunduğunu ifade etti. Türk gemisinin kaçırılması sonrası korsanlar adına açıklama yapan Ali adlı bir kişi, "Adamlarım Hint Okyanusu'nda bir Türk gemisini kaçırdı ve benim bulunduğum yere Haradheere'ye doğru yola çıktılar" dedi.

PERSONELİN SAĞLIK DURUMU İYİ
Deniz Haber Ajansı da, uydu telefonu kanalıyla korsanlar tarafından kaçırılan İzmir Merkezli Karya Deniziclik'e ait Malta bayraklı gemiye ulaştı.

Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat, uydu telefonu ile yaptığı telefon görüşmesi esnasında, adının Muhammed olduğunu kaydeden ve korsanların sözcüsü konumunda bulunduğunu ifade eden şahsın, geminin kontrolleri altında bulunduğunu ve gemi personelin durumunun iyi olduğunu söyledi.

Türk gemisi, Somalili korsanların kalesi olarak bilinen Haradhere'nin 1000 mil uzağındaki bir bölgede kaçırıldı.

Terör uzmanları, Somali'de düzeni sağlayan bir hükümet kurulana kadar bölgede korsanların sorun olmaya devam edeceğini belirtiyor.

Korsanlar tarafından kaçırılan geminin fotoğrafını yayınlayan DenizHaber - DENİZ HABER AJANSI Türk gemisinin Karya Denizcilik'e ait olduğunu bildirdi. 1978 yılında inşa edilen Türk gemisi 20 bin 352 groston, 35 bin 246 dwt'luk kuru yük kapasiteli.

(Hürriyet)