Arama

Miyop (Miyopi) - Tek Mesaj #4

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
4 Nisan 2010       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye

Miyop tedavisi


Miyop tedavisi yapılabilen bir göz rahatsızlığıdır. Bu rahatsızlık gözlerin yakını rahat görebildiği, uzağı net olarak göremediği bir durumdur. Latincede kısık göz anlamına gelen miyop, bu rahatsızlığı yaşayan kişilerin uzağı görmek için gözlerini kısmasından dolayı bu isimle anılmıştır. Genellikle kalıtımsal bir rahatsızlıktır. 8-12 yaş grubunda ortaya çıkarak, erişkinliğe kadar gelişme gösterir.

Gözlerin az ışıkta kullanılması, beslenme hataları, sürekli okuma aktivitesi de bu rahatsızlığa sebep olabilir. Miyop gözün oval bir yapıya sahip olması ve göz merceğinin gelen ışınları retinada odaklaştırmaya yetecek şekilde değiştirememesinden kaynaklanır. Bazı durumlarda da kornea veya göz merceğinin şeklinde meydana gelen değişiklikten kaynaklanabilir. Vücudun büyümesiyle artan bir göz bozukluğu vardır. İlk yıllarda hızlı ilerleme gösterse de, yaşın artmasıyla daha yavaş ilerler. Bu durum hastalık olarak değil, normal sapma olarak değerlendirilmelidir. Kalıtımsal olduğu düşünülürse çocuklar 1-3 yaşlarında mutlaka kontrole götürülmelidir. Erken tespit edilen sapma düzeltilirse, göz tembelliği gelişimine zemin hazırlanmamış olur.

Miyop tedavisi nasıl yapılır?


Kontakt lens ve gözlük kullanmak görüntüyü düzeltebilir. Excimer lazer yöntemi ise rahatsızlığı kesin olarak tedavi eder. Lazer tedavisi yapılabilmesi için gereken koşullar aşağıdaki gibidir.
  • Kişinin 18 yaş üzerinde olması
  • Gözün miyop numarası 10 numaranın altında olması
  • Son bir yıl içerisinde göz numarasının değişmemiş ya da çok az değişmiş olması
  • Gözlerin retina, keratokonus gibi hastalıkları olmaması
  • Romatizma, şeker gibi sistematik rahatsızlığa sahip olmamak gerekir.
Kişiye tedaviden önce tetkik yapılarak göz yapısı incelenmelidir. Lazer herkes için uygun bir tedavi olmayabilir.
Son düzenleyen Safi; 18 Temmuz 2016 19:32
Sen sadece aynasin...