Arama

Tiyatro Severlere - Tek Mesaj #17

descartes - avatarı
descartes
Ziyaretçi
31 Ekim 2005       Mesaj #17
descartes - avatarı
Ziyaretçi
Oyunun Adı : Vur Emri
Yazarı : Necati Cumalı
Karakter : (e) Halil

Bekledim.Otuz iki ay hapishanenin her ziyaret günü.Her Pazar, her Perşembe dört duvar içinde dört döndüm.Gardiyanların avluya her giriş çıkışında Halil diye seslenmelerini bekledim.Geceleri uyuyamadım.Sabahları herkesten erken kalktım. Yüreğim darala darala bekledim.Ta hapishane kapıları kapanıncaya kadar.Otuz iki ay kimsesi olup da aranmayan bir bendim bin kişilik hapishanede.Bir kahve ocağı kurabilseydim katlanırdım yine.Yahut ta ne bileyim sigara alıp satabilseydim katlanırdım yine.Otuz iki ay kimse aramadı beni.Bir Aydınlı vardı hapishanede.Hırsızlıktan yatardı.Kız kardeşi ******ydu.Kemer'de kerhanede çalışırdı. Ama her ziyaret günü gelir arardı kardeşini.Rüşvetten yatan memurların karılan, çocukları gelir arardı.Kimse hor görmezdi kimseyi.Kimsesi olup da aranmayan bir bendim bin kişilik hapishanede.
Dayanamadım dayanamadım sonunda.Her gece aklımda sizleri kurardım.Karşıma alır konuşurdum .Babam in yüzü gülmezdi, Veli tanımazdı beni, anam anam iç çeker gamlanırdı, seni kocan tutar çekerdi saçlarından.Her gece böyle kura kura yine içimde o ses uğlamaya başladı.Git, git gör karşına al konuş demeye başladı.Hapishane duvarının aşağısında buldum kendimi dün gece.
Duvardan atlayınca şaşırdım ilkin.Sokaklar yadırganacak kadar geniş ve uzun göründü bana.Beş on adım atmama kalmadı bir bekçi çıktı karşıma.Çevirir dedi içimden bir ses.Sigaram vardı ateş istedim.Bekçi sormaya başladı.Kimsin, necisin, nerden geliyorsun nereye gidiyorsun diye.Bekçinin tabancası sapını uzatmış al kap beni diyordu sanki .Kapmazsam iki üç adım atmama kalmadan bekçi durduracak yada vuracaktı beni.Bir el atışta kaptım tabancayı belinden.Düdüğünü de, düdüğünü de ver dedim.Ben köşeyi dönene kadar ses çıkarırsan vururum seni dedim.Yürüdüm gün ağarana kadar.Tarladan tarlaya.Akşama doğru köye yanaştım geldim gördüm sizleri