Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
14:14, 3 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 09 Aralık 2025 - 14:18
Arama
MaviKaranlık Forum
Ailede dayanışma nedir, neden önemlidir?
-
Tek Mesaj #8
Misafir
Ziyaretçi
8 Nisan 2010
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir
adlı kullanıcıdan alıntı
ailede dayanisma nedir
(yalnız cok acıl lazım)
AİLEDE DAYANIŞMA
Aile, dayanışmanın en güzel örneğinin yaşandığı bir kurum olmalıdır. Yapılan iş bölümüyle aile bireylerinin üzerine düşen görev belirlenir.
Fedakârlık ise çoğu kez anne ve babaya düşmektedir.
Anne ve babalar büyük emeklerle yetiştirdikleri çocuklarının ileride rahat etmeleri için bir şeyler bağışlama gereği duyarlar. Ancak bazı evlat bencil ve cimri olduğundan anne babanın yaptığı iyiliğe karşılık onların yaşlılık zamanlarında yardım etmeyi akıl edemez. Bu durumda sorumluluğunu yerine getirmediği için nankörlük etmiş olur. Nankör insan Allah’ın sevmediği bir kul olduğu gibi toplumda da her zaman kınanır. Oysa anne ve baba; bir an bile unutulmaması, maddi ve manevi yardımın esirgenmemesi gereken kişilerdir.
Çocuk; anne – baba hakkı konusunda bilinçlendirildiği zaman bu konuda daha duyarlı davranır. Bu ise dini ve ahlaki eğitimin en güzel biçimde çocuğun belleğine işlenmesiyle sağlanır.
Yüce Allah, Kur’an–ı Kerim’de anne babaya itaat etmeyi, yardımda bulunmayı, onlara güzel sözle hitap etmeyi emrediyor. Pek çok Hadis–i Şerif de anne babanın hizmete değer varlıklar olduğu bildirilmiş.
Sonuç olarak çocukların anne babalarıyla her zaman olumlu ilişkiler içinde bulunması gerektiğini söyleyebiliriz. Ailenin çalışmasıyla gelişip büyüyen, eğitim gören evlat zamanı gelince gelirini onlar için harcamaktan asla çekinmemelidir.
Gerçekten anne babalar yaptıkları iyiliğe karşılık çocuklarından fazla bir şey beklemez. Onların arzusu küçük bir armağanla, sevgi ve saygıyla, tatlı söz, güler yüzle hatırlarının sorulmasıdır.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 14:18
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız