Arama


ahmetgns - avatarı
ahmetgns
VIP VIP Üye
11 Nisan 2010       Mesaj #184
ahmetgns - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
pronto__ adlı kullanıcıdan alıntı

iyi fekat 5 yili askin bir maili kapatmak isteyen biri maillerinide siliyorsa yani uye oldugu bir cok yer veya mail adresini verdigi bir suru kısi var. 120 gun sonra butun bunlarin sorumlulugu maili yeni alan kisiye mi ait olyor..? bir de sunu merak ediyrum ornegin tamam mail alirken isim soy isim veya bir takm kisa bilgilr veryoruz nebilim şimdilerde gelşen işte resim kymalar falan. kapatinca butun bu bilgler siliniyormu acaba. yeni alan kişimi sorumlu oluyor tmamen ilk o almış gibi. karişik bıraz durumlar sankı...

-120+ gün sonra biri o adresi alacak olursa ve sorumluluğunu bilen biriyse, evet, bütün o forum-site üyeliklerinin ve e-posta adresinin verilmiş olduğu insanların sorumluluğu ona geçmiş olur. Mesela buralardan e-postalar alıyorsa insanlarla ve site-forum yöneticileriyle temasa geçip durumu açıklamalı ve bir daha e-posta göndermemelerini belirtmeli. Kimseyi böyle bir durumla karşı karşıya bırakmamak için hesabı kapatmadan önce bu üyeliklerinizi kapatmanızı ya da en azından e-posta gönderilmeyecek şekilde ayarlamanızı öneririm. Gerçek hayatta da öyle değil mi zaten? Bir evden taşındıktan çok sonra bile adres bilgini güncellemediğin kanallardan posta kutuna mektuplar gelmeye devam ediyor.
-Windows Live hesabınız kapatılınca da bütün kayıtlı bilgiler vs. silinirmiş. Ancak risk almamak için hesabı kapatmadan önce bunları da silmek faydalıdır. Otomatik silmeler bazen başarısız olabiliyor. Silmeseniz bile adresi alan yeni bir kişi o resimleri kendi hesabında bulmaz. Kendisi sıfırdan başlar. Resimler vs. sunucularda bir yerlerde kalmasın diye silmenizi önerdim.