Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Nisan 2010       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar.Bilenler çok olur ama ben "konu" bölümünü genede yazayım

KONU: Doğal kaynaklarımızdan olan toprak, su, ormanların gün geçtikçe kirletilmesi/ yok edilmesi /kullanılamaz hale gelmesi sorununa ilişkin “ Doğal kaynaklarımız tükenmesin” adlı okul panosu hazırlayınız. Pano konuya ilişkin resim ,fotoğraf,karikatür, çizim,yazı, şiir, makale ve gazete haberlerinden oluşabilir.Panoda konu ile ilgili düşüncelerinizi yansıtan ve konuyu ana hatları ile açıklayan bir kompozisyonunuza yer vereceksiniz.

Bunu yarına yapmam lazım.Ayrıca şu anlık metin belgesinde bir yazı yazdım.Burayada yazayım onu

KISACA DOĞAL KAYNAKLAR NELERDİR ?
Doğal kaynaklar canlı ve cansız çevreyi belirleyen bileşkenleridir. Doğal kaynaklar da canlı doğal kaynaklar ve cansız doğal kaynaklar olarak ikiye ayrılır.

Canlı doğal kaynaklar denilince bitki hayvan ve mikro organizmalardan oluşan biyolojik çeşitlilik anlaşılır. Cansız doğal kaynaklar ise biyolojik çeşitliliğin bağımlı olduğu hava su ve topraktan oluşan yaşam ortamları ile madenler ve fosil yakıttan kapsayan yeraltı zenginlikleridir.

Güneş, Su, Petrol, kömür (vb madenler), oksijen, toprak, bitki örtüsü de doğal kaynaklar arasında yer alır.

Şimdilik sadece bukadar yazdım Msn Grin Birde şunu ekleyeceğim sonunda doğru

2000-2006 Yılı Arası Türkiyede Petrol Tüketimi
Türkiye’de
2000 Yılında 31 Milyon Ton
2001 Yılında 28 Milyon Ton
2002 Yılında 30 Milyon Ton
2003 Yılında 31 Milyon Ton
2004 Yılında 32 Milyon Ton
2005 Yılında 30 Milyon Ton
2006 Yılında 28 Milyon Ton
Petrol Tüketilmiştir.

Sizden istediğim şey bana ne yazacağım hakkında fikir vermeniz.Örneğin doğal kaynaklarımız tükenirse ne olur ? Sorusuna cevap.Tabi bunu tüm insanlar bilir ama bunu bilimsel ve anlaşılır bir dinle anlatmak gerkeli.Örneğin ben buraya kendi fikrimi yani "doğal kaynaklar tükenirse en önemlisi su 3 gün 4 gün yaşar geberip topluca cehennemi boylarız"yazarsam tabiki alacağım puan düşük olur.Zaten gecikmeyle puan kırıldı Msn Happy

Sizden yardım istiyorum,Saygılar