Arama


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
15 Nisan 2010       Mesaj #6
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

iyi günler 1 hafta önce lavoba açıcı ilaç solumuştum boğazımda birşey takılı gibi oluyor ne yapmamlazım teşekkürler

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

slm bende 2 senedır yutkunma zorlugu var .. yıyıp ıcmekte cok zorlanıyorum her 20 sanıyede bır yutkunma ıstegı duyuyorum ve tutkunamıyorum sankı olecekmıs gıbı oluyom dılm gerı kacıyomus gıbı hıssedıyom.gıtmedıgım doktor kalmadı hepsı faranjit dedı ama ben yutkunamıyom.alahını seven bana bı yol gostersın yasamktan sıkıldım artıkk boylee

Aşağıdaki mesajı inceleyiniz ;

Alıntı
Daisy-BT adlı kullanıcıdan alıntı

Sık yutkunma fizyolojik bir nedenle de olabilir, tam iyileşmemiş bir genizdeki sorundan da psikolojik bir nedeni de olabilir. Sürekli ise ve artık sizde rahatsız edici bir hal almış ise, ki öyle görünüyor. önce bir KBB uzmanına görünmeniz iyi olur. Geçmiş olsun. Biz tedaviye yönelik doktor ya da uzman önerileri yapamayız ama bilgililendirme amaçlı olarak yazdıklarımı okuyun.

Yutkunma zorluğundan söz etmemişsiniz. Yutkunma sorunlarının o kadar çok nedeni olabilir ki. Mide ekşimesi, diyafram fıtığı, ülser, sigara içmek, aort anevrizması, botülizm, guatr, kanser, Parkinson hastalığı, nevralji, tetanos, trioidit, Wilson hastalığı, anafilaksi, özafagus daralması, Üst solunum yollarındaki bir viral veya bakteriyel enfeksiyon, vb.

Siz anladığım kadarıyla, normal yutkunabiliyorsunuz, ama yiyecekler boğazınıza diziliyor ve aşağı gitmeyecekmiş gibi oluyor veya boğazınızda sanki bir yumru varmış gibi oluyor. Bu duygu stres ve bunaltının belirtisi olabilir. Yemek yerken daha fazla içecek almak yardımcı olabilir. Doktorunuza danışarak stres atma ve gevşeme teknikleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Sen sadece aynasin...