Arama

Bilgisayar Teknik Destek - Tek Mesaj #48

BrookLyn - avatarı
BrookLyn
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2010       Mesaj #48
BrookLyn - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
By Mustea adlı kullanıcıdan alıntı

s.a kardes benim sorunum ntldr dir bunu çözmek içn biosu fabrika ayarlarına geri getirmeye çalıştım olmadı en son format atmk istiyorum ama olmuyor cd yi takıyorum hiç bişe olmuyor bilgisayarıma nasıl format atıp bu sorunu çözebilirm çok acil yardıma ihtiyacım var şimdiden çok tesekkür ederim iyi günler ...

Optik sürücünüzün çalıştığına eminseniz şayet bu durum CD'den boot edememenizden kaynaklanıyor. Bios ayarlarından açılışı CD-Room olarak seçmeniz gerekiyor.

Bios'a genelde sistem başlatıldığında F2 yada DELETE tuşu ile girilir. Her Bios'un arayüzü farklıdır ve boot ekranları farklıdır.
Resimdeki bios'da Advanced bölümüne girdiğinizde karşınıza yukarıdaki ekran gelir. Buradanda First Boot Device seçeneğini CD-Room yapmanız gerekiyor.
Bu bios'da açılışı CD-Room'a ayarlamak için ATAPI CD-ROM seçeneğinin üzerine gelip klavye'den + tuşuna bastığınızda bir üste geçer ve 1.nci seçenek ATAPI CD-ROM olur.

Dediğim gibi bu ayarları sağlam bir CD-Room ve sağlam bir CD ile yaptığınız takdirde başarılı olur. HDD ve CD-Room kablolalarınızda sağlam olmalı.

Bu ayarları yapamıyorsanız şayet bios türünüzü öğrenebilir yada bios'a girip ekran görüntüsünü alıp yollarsanız size tarifini yapabilirim.

Saygılar,
MsXTeam
Son düzenleyen Safi; 28 Ekim 2017 19:30