Arama


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
20 Nisan 2010       Mesaj #20
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Bilgisayar alanında veri, veri tabanı, alan, kayıt, kayıt numarası, veri türleri nedir bunların hemen acil verilmesi gerekli. Ödev yarına...



Veri :
Bilginin iletişim , yorum yada işlem için uygun olarak formülize edilmiş şekilde gösterilmesidir.

Veri tabanı :
Düzenli bilgiler topluluğudur. Kelimenin anlamı bilgisayar ortamında saklanan düzenli verilerle sınırlı olmamakla birlikte, daha çok bu anlamda kullanılmaktadır. Bilgisayar terminolojisinde, sistematik erişim imkânı olan, yönetilebilir, güncellenebilir, taşınabilir, birbirleri arasında tanımlı ilişkiler bulunabilen bilgiler kümesidir. Bir başka tanımı da, bir bilgisayarda sistematik şekilde saklanmış, programlarca işlenebilecek veri yığınıdır.

Alan :
Alan adı, Internet'e bilgi sunan bir bilgisayarın veya hizmetin adıdır.(Bunlar sırasıyla Web sitesi, haber sunucusu ve FTP sunucusu alan adlarına ait örneklerdir).
Bunlar kayıtlı birer isimdir ve şirketler genelde kendi şirketlerinin isminde alan adı alırlar. (subdomain) olarak anılır; com alan türünü gösterir. Bir alan adının sonunda tr, hk, au gibi ülke kodları yoksa o alan adı büyük olasılıkla ABD'deki bir bilgisayarda yer alır; ancak bu bir zorunluluk değildir. Örneğin Superonline sitelerinin alan adlarında tr uzantıları bulunmamakla birlikte, sunucuları Türkiye'dedir. Birkaç ülke kodu sayarsak:

tr Türkiye
uk İngiltere
ca Kanada
de Almanya
jp Japonya
tw Tayvan

Alan türleri ise o sitenin nasıl bir kuruluşa ait olduğunu gösterir. Birkaç alan türü sayarsak:

com Ticari kuruluş veya şirket
co Ticari kuruluş veya şirket (İngiltere ve Yeni Zelanda'da)
edu Eğitim kurumu
gov Devlet kuruluşu
mil Askeri kuruluş
net Internet hizmeti sunan kuruluş
org Kar amacı gütmeyen kuruluş
Kayıt :
Microsoft Bilgisayar Sözlüğü Beşinci Baskı, kayıt defterini şöyle açıklar:
Microsoft Windows 9x, Windows CE, Windows NT, ve Windows 2000'de, sistemi bir veya daha fazla kullanıcı, uygulama ve donanım cihazı için yapılandırmak için gerekli olan bilgileri saklamak üzere kullanılan merkezi bir hiyerarşik veritabanı.

Kayıt Defteri, her kullanıcının profili, bilgisayarda yüklü uygulamalar ve her birinin oluşturabileceği belge türleri, klasörler ve uygulama simgeleri için özellik sayfası ayarları, sistemde bulunan donanım ve kullanılan bağlantı noktaları gibi, Windows'un çalışma sırasında sürekli olarak başvurduğu bilgileri içerir.

Kayıt Defteri, Windows 3.x'te kullanılan çoğu metin tabanlı .ini dosyasının ve Autoexec.bat ve Config.sys gibi MS-DOS yapılandırma dosyalarının yerini alır. Kayıt defteri çoğu Windows işletim sisteminde ortak olsa da, aralarında bazı farklar vardır.
Kayıt defteri verileri ikili dosyalarda saklanır.

Veri türü, bilgisayar programlamasının tür sisteminde veriyi açıklamak üzere kurulmuştur. İlkel türleri de içeren programlama dillerindeki verinin ortak türleri (tam sayı,ondalıklı veya karakterler gibi) , tuple ler,kayıtlar, cebirsel veri türleri, soyut veri türleri, referans türleri,sınıflar ve işlev türleri. Bir veri türü, temsil etmeyi, yorumlamayı vealgoritmaları veya bilgisayar belleğini veya diğer yapılarını tanımlar. Tür sistemi, veri türü bilgisini, veriyi kullanan veya veriye erişen bilgisayar programlarının doğruluğunu kontrol etmek amaçlı kullanır.
Sen sadece aynasin...