Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
22 Nisan 2010       Mesaj #8
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

mimar olmak için resmin iyi olması gerekir mi

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Ben yedinci sınıf öğrencisiyim mimar olmak istiyorum sbs puenım 297 benbi bu puan ile hangi liseler alır en uygunu hangisidir.


Lütfen okulunuzun rehber öğretmeniyle konuşup bilgi alın. Mimarlık lisesi yok, yapı meslek lisesi, endüstri meslek lisesi gibi lise düzeyinde okullar var ama bunların hiçbiri mimar değil teknik eleman yetiştirir. Siz düz lise ya da anadolu lisesi, fen lisesi gibi fen ve matematik derslerinde gelişebileceğiniz bir liseye gidip üniversite sınavlarında yüksek puan gerektiren mimarlık fakültelerinin mimarlık bölümüne girerek mimar olabilirsiniz. Çok güzel bir meslek, çok çalışın ve hayallerinizi gerçekleştirin.

Elinize bir resim defteri ve yumuşak uçlu kurşun kalem alın ve gördüğünüz bina, ağaç, çiçek (vazolu), dolap vb nesneleri oranlı olarak ayrı ayrı çizmeyi deneyin. Oran bilgisi ve gördüğünü kağıda dökebilmek konusunda el beceriniz olsun. Bu, yetenek dışında çalışarak da olur. Fen ve matematik derslerinde başarılı olun, mimarlık fakültelerinin özellikle teknik üniversitelerdeki ve tanınmış okullardaki puanları yüksektir. Çalışırsanız başarırsınız.