Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
13:00, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 08 Aralık 2025 - 13:01
Arama
MaviKaranlık Forum
Bacı Kardeş Efsanesi
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
23 Nisan 2010
VIP
VIP Üye
Bacı Kardeş Efsanesi
Yöre: Diyarbakır
Eskiden Silvan'da tüm evler tek katlı düz damlı ve bir boydaymış. Bu evlerin damlarında yürünerek ilçenin bir tarafından bir diğer tarafına kadar gidilebilinirmiş. Birgün ilçenin kuzey ucundaki Büyülçeşme Mahallesi'nde oturan bir ailenin küçük kızları, evlerin damlarından yürüyerek ilçenin güney ucundaki Kırkminare Mahallesi'ne kadar gitmiş ve orada kaybolmuş. Hiç çocuğu olmayan bir kadın, onu bulmuş; fakat çocuk, kim olduğunu ve ailesini anlatamamış. Kadın da onu evlat edinip büyütmüş. Yıllar sonra şehrin kuzeyinde oturan bir aile, bu kızı oğullarına istemişler ve gelin almışlar. Gelin, oğlan evine gelince rafta duran bezden yapılmış bir bebek görmüş. Koşup onu almış ve ağlamaya başlamış. Kaynanası, ne olduğunu sorunca da; "Benim, çocukken bir bebeğim vardı. Bu, aynen ona benziyor." demiş. Kadın da bu bebeğin kaybolan kızına ait olduğunu söyleyerek gelinin annesine gidip; "Bu kız, senin öz kızın mı?" diye sormuş. Kadın da onu küçükken bulduğunu ve evlat edindiğini söyleyince gelin ile damadın kardeş olduğu anlaşılmış. Son anda bir trajedi önlendiği için Allah'a şükredip kurbanlar kesmişler.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Kapat
Saat: 13:01
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...