Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
01:01, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Salı, 09 Aralık 2025 - 01:03
Arama
MaviKaranlık Forum
Bezelyeli Kurabiye Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
29 Nisan 2010
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
BEZELİ KURABİYE
Malzemeler:
1 su bardagi kavrulmamis findik
125 gram margarin
2 çorba kasigi tozseker
1 çorba kasigi süt
1 çorba kasigi su
2 adet yumurtanin sarisi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Iki buçuk su bardagi un parçalar kopartin. Hamurlari kalibin
Beze için:
3 adet yumurtanin aki
1 su bardagi tozseker
TARIFI
:
Kurabiye hamuru için bir kabin içinde oda sicakligindaki margarin, 2 çorba kasigi tozseker, 1 çorba kasigi süt, su
ve yumurta sarilarini karistirin. Un, kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip yogurun. Küçük kaliplari yaglayin. Hamurdan mandalina büyüklügünde parçalar kopartin. Hamurlari kalibin içine vekenarlarina yerlestirin. Hamuru çatalla delin Baska bir kapta beze için yumurta aklarini tozsekerle mikserle-yerek kar haline getirin. Findigi robottan geçirip incecik çekin ve beze karisimina ekleyip karistirin. Beze karisimini kaliplarin içine paylastirin. Önceden isitilmis 170 derece firinda pembelesene kadar pisirin. Soguduktan sonra servis yapin.
Asçinin notu:
Bezeyi yaparken tozsekerle yumurta aklarini çok çirpmayin. Karisim beyazlasinca çirpma islemini birakin.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 01:03
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...