Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
02:53, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 05 Mayıs 2024 - 02:53
Arama
MaviKaranlık Forum
Gelincik ve Sağlık için Faydaları
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
30 Nisan 2010
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
GELİNCİK
Diğer İsimleri :
Aşotu, Angülü, Gelingülü, Gelinotu, Papaver rhoeas,
Papaveraceae
Botanik Bilgi :
Gelincikgiller familyasındandır. Mayıs-Ağustos ayları arasında, kırmızı renkli çiçekler açan, 20-30 cm boyunda bir veya bâzen çok senelik otsu ve beyaz sütlü bir bitki.
Buğday tarlalarında, ekilmemiş yerlerde çok rastlanır. Gövdeleri dik ve tüylüdür.Yapraklan derin, girintili ve asimetrik biçimlidir, ilkbahardan başlayıp yaz boyunca açan ve parlak kırmızı renkli taçyaprakları olan çiçeklerinde, bu taçyapraklarının altında kara leke bulunur. Çiçekler dalların uçlarında bulunur. Çanak yaprakları çiçek açma esnâsında dökülür. Çiçekleri de çabuk dökülür. Meyveleri sarımsı esmer renkli olup, deliklidir ve bu deliklerden tohumlar saçılır.
Bilinen Bileşimi :
Potasyum nitrat, mecociannin, müsilaj, rhoeadin, narkotolin, protopin, kodein, berberin, haşhaş ve readin asidi, reagenin, az miktarda morfin, zamk, şeker.
Faydaları
Zeytinyağı ile gelincik karıştırılıp yanıklara sürülürse ağrısını geçirir, kızarmasını engeller.
Öksürük ve öksürükten doğan gıcıklara karşı etkilidir.
Nezle, bronşit ve soğuk algınlıklarında göğsü yumuşatıcı etki yapar.Balgam söktürücüdür.
Çiçeğinin suyu sirkeye katılıp başa sürülürse baş ağrısını keser.
Kadınlarda suyuna oturmak suretiyle rahim tutukluğunu giderir.
Lapası yaralara faydalıdır.
Ayrıca gelincik, sakinleştirici etkiler taşır. Uykusuzluğa karşı etkilidir.
Ceviz kabuğu ile kaynatıldığında saçları siyahlatan boya elde edilir.
Kullanım Şekli :
Kurumuş taçyapraklarından 1-2 tatlı kaşığı alınıp dört bardak kaynar su içinde 10-15 dakika demlendirilerek infüzyon hazırlanır. Bu infüzyondan günde üç kez birer bardak içilebilir.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 02:53
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...