Arama

nötrino
Yasaklı
3 Mayıs 2010       Mesaj #17
Yasaklı
Alıntı

Suni salyangoz nasıl üretilebilir? Kopyalama yöntemi gibi birşey midir acaba?

Salyangozların farklı türleri var mı? (Denizdekiler hariç) Görüntü veya yaşama stili olarak?

Suni üretim kopyalama değildir;Kopyalama farklı bir olaydır.suni yolla üretim;nesli tükenmeye başlayan canlıların suni üretim yoluyla çoğaltılmalarıdır(suni çoğalma) Aşağıdaki sayfada bazı salyangozlar hakkında bilgi verllmiş bakabilirsiniz

Genbilim-Yumuşakçalar

Alıntı
Teamoore adlı kullanıcıdan alıntı

Kabuksuz yeni bir salyangoz keşfedilmiş. Hem salyangoz hem kabuksuz. Dişiye bir şey fırlatarak ilişkiye geçiyormuş. Bunun adı ve özellikleri nedir? Daha önce bu canlı yok muydu?

Kabuksuz sümüklüböcekden bahsediyorsunuz sanırım.Bu sümüklüböcekle beraber başka tür canlılarda keşfedilmiştir Bunlar arasında en ilginç bulunan tür ise 57 cm boyunda ve ağaç dallarında yaşayan böcek türü olarak görülüyordur Salyangozlar, hermafrodit çift eşeyli canlılardır(sümüklüböcek olarak bilinen kabuksuz bağ salyangozu) Bunlar arasında bazı türlerin tek eşeyli ve dişi olma ihtimali vardır Kara salyangozlarında genelde ok kesesi adında bir uzantı bulunur bu oklar çiftleşme zamanlarında salyangoz tarafından fırlatılır Yeni keşfedilen bu sümüklüböcek türü malezya'nın kinabalu ormanlarının çok yüksek(1500-2000m) kesimlerinde bulunmuş. Özellikleri hakkında detaylı araştırmalar tamamlanınca arşivde(diğer türler arasında) yerini alır bu canlı da...