Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
20:16, 3 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 08 Aralık 2025 - 20:20
Arama
MaviKaranlık Forum
Leman Bozkurt Altınçekiç
-
Tek Mesaj #1
Misafir
Ziyaretçi
4 Mayıs 2010
Ziyaretçi
Leman Bozkurt Altınçekiç
(
Leman Bozkurt Altınçekiç Kimdir? -
Leman Bozkurt Altınçekiç Hakkında)
Leman Bozkurt Altınçekiç
10 Mart 1932 - 4 Mayıs 2001
1932 yılında Sarıkamış’ta doğan Leman Bozkurti liseyi bitirdiği yıl Türkkuşu İnönü tesislerinde planör eğitimi aldı. Hemen ardından Türkkuşu Motorlu Okulu’na öğretmen adayı olarak katıldı. 1954 yılında Silahlı Kuvvetlere bayanların da alınmasıyla ilgili karar çıkınca İzmir Hava Harp Okulu’na başvurdu ve Ekim 1955’te burada eğitime başlandı. Pervaneli uçaklarla eğitimini tamamlayarak 30 Ağustos 1957’de mezun oldu.
Daha hızlı ve daha yükseğe uçmak arzusuyla jet pilotu eğitimi almak için ısrar etti..
Ağustos 1958’de Eskişehir’deki jet eğitim filosuna katıldı ve kısa bir sürede eğitimini başarıyla tamamladı. Kasım 1958’de jet pilotu brövesini takan Leman Bozkurt, 9 yıl süreyle F-84 ve T-33 jet uçaklarında uçtu. Daha sonraki yıllarda Hava Kuvvetlerimizin karargah hizmetlerinde çalıştı. Personel Plan Şube Müdürü ve Merkez Şube Müdürü olarak görev yapan Leman Bozkurt Altınçekiç, kıdemli albay olarak Hava Kuvvetlerimizden emekli oldu.
Ay yıldızlı bayrağımızı göklerde taşıyan ilk bayan jet pilotumuz Leman Bozkurt Altınçekiç, aynı zamanda NATO Hava Kuvvetleri’nin de ilk ve uzun yıllar boyunca da tek bayan jet pilotu olmuştur.
Leman Bozkurt Altınçekiç 4 Mayıs 2001’de İzmir’de vefat etmiştir.
Leman Bozkurt Altınçekiç'in Fotoğrafları
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 20:20
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen