Arama

Sahipsiz Mektup'lar - Tek Mesaj #113

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
11 Ağustos 2006       Mesaj #113
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
Selam...
Realiteden kaçış gibi gelir soyuta yönelmek… Oysa soyutla beslenir somut… Buradaki sohbetlerimiz doğrudan yaşanan gerçekliği yönlendirmede an be an… İnansak veya inanmasak, farkında olsak veya olmasak, odaklanılan düşünce alanı fizik realitede tezahür edecektir, er veya geç… O yüzdendir ki, güzeli, olumluyu düşünmek, konuşmak gerek, eğer ki huzurlu yaşamak istiyorsak…

”İçten tebessümle bakmak, oluyor bir süre… Ardından peşi sıra olaylar… Bir an sendelediniz mi düşmek, bu sefer de düşülen duygular içinde yol almalar başlıyor... Sıkıntılar zirveye vurunca ne yapıyorum...? Ne yapıyorsam kendime, deyip tekrar iç denetim, sil baştan aynı bakışı kazanma uğraşları... Zor ama umutsuz değilim… An içinde yaşanılanlar, buradaki tecrübeler bir sonraki bakışta yardımcı olmada... Geçen her şey güzeldi, diyorum -- nasıl olursa olsun olması gerekenler oldu… Bunu aşmakla “keşke”lerden kurtuldum, geçmişin sıkıntıları azaldı...

HA ÖYLE Mİ..? diyebilmek, gelene tepkisiz kalmak, itiraz etmemek… Kaç kişi böyle davranabilir…?”

İsteyen herkes!… Ama, ah, o kişilik kalıpları yok mu!… O kalıpları korumak adına ölümüne savaşmak varken, kim ister ki…!?

Kişiliğin de bir giysiden öte olmadığını anlamak gerek… Neyi saklıyor veya neyi gösteriyor, ona bakmak gerek…

”Gelenlere ayna olmak da başka bir oluş biçimi... Kişiye hakkını vermek, hak ettiğini vermek, yerli yerince davranmak... ADALET… Böylesi bir yaklaşım da söz konusu… Elbette oluşlar kişinin kapasitesi kadar... Etki-tepki biçiminin geçerli olduğu hayatta böylesi tepki çok üst düzey davranış.”

Peki “hak” ne sence…? “Hak” dağıtmaya kimin “hak”kı ola ki…?

“Çakraların aktivite olması ile neler yaşanmaya başlanır...? Bir çakradan örnekle açar mısınız...? Çakranın kapanması... nasıl…?”

Kundalini yükseldiğinde çakralar boyunca hareketini sürdürür ve birer birer çakraları aktive eder. Eğer bir çakrada tıkanıklık söz konusuyla, Kundalini’nin rahat akamamasından dolayı, o çakraya ilişkin psişik ve fiziksel sistemlerde rahatsızlık başgösterir. Yani bir bakıma kişinin arınmışlık seviyesine bağlı olarak Kundalini’nin hareketiyle belli bir çakraya atfedilen niteliklerin olumlu veya olumsuz yanları tezahür eder. Bu nedenle Kundalini hareketi kişinin ruhsal sürecinde engel oluşturan ana unsurları tespit edebilmesi adına çok önemli bir süreçtir.