Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
16:42, 2 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 07 Aralık 2025 - 16:44
Arama
MaviKaranlık Forum
Mimarlık Gündemi
-
Tek Mesaj #6
Daisy-BT
Ziyaretçi
6 Mayıs 2010
Ziyaretçi
Üç nesildir mimar bir ailenin beraberce hazırlamış oldukları “Osmanlı Anıt Mimarisinde Klasik Yapı Detayları” isimli 2001 YEM yayını kitap, İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği’nin (Organization of Islamic Capitals and Cities) (OICC)’nin her yıl düzenlediği yarışmanın 8. döneminde, Mimari Kitaplar kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.
Değerli bir arşivi günışığına çıkaran bu çalışma aynı zamanda Osmanlı klasik yapılarındaki detayları yapı ve süsleme özellikleriyle tanıtan bir kaynak kitap niteliğindedir. 300 fotoğraf ve çizimi içeren kitapta bu detaylar Alemler, Babalar, Çörtenler, Geçiş Elemanları, Kapılar, Kemerler, Kubbeler, Lokma Parmaklıklar, Mihrablar, Minareler, Minberler, Nişler, Ocaklar, Pencereler, Silmeler, Stalaktitler, Süsleme Elemanları, Sütunlar, Şebekeler, Vaaz Kürsüleri başlıkları altında sunulmaktadır.
Y. Mimar Fatin Uluengin, bugün 90 yaşında olup, yaşının elverdiği imkanda çalışmalarına devam etmekte ve 67 yıldır uğraşmakta olduğu “Mukarnaslar-Stalaktitler” konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.Prof. Dr. Y. Mimar Bülent Uluengin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden 2007 senesinde emekli olduktan sonra halen Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde çalışmakta ve Mimarlık Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Yard. Doç. Dr. Y. Mimar Mehmet Bengü Uluengin halen Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde çalışmaktadır.
Yazarlara birincilik ödülü, 18-20 Mayıs 2010 tarihleri arasında Doha – Katar’da yapılacak olan OICC’nin 12.ci Genel Konferansı’nda takdim edilecektir.
Mimdap
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 16:44
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız