Arama

Deniz Gezmiş - Tek Mesaj #8

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
6 Mayıs 2010       Mesaj #8
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
ANMA TÖRENLERİ
Ad:  Deniz Gezmiş11.jpg
Gösterim: 896
Boyut:  62.9 KB

İlk olarak Dolmabahçe Meydanı'na gelen CHP İstanbul İl Kadın Kolları'ndan yaklaşık 45 kişi, 'Deniz'ler özgürlüğün türküsüdür', 'Devrim savaşçıları ölümsüzdür' yazılı pankartlar ile 'Asla unutmadık unutturmayacağız', 'Bir gider bin geliriz', 'Deniz'ler ölmez', 'Dar ağaçları yıkılsın, Denizler bir daha asılmasın' yazılı dövizler taşıdı.

Marşlar söyleyen grup, 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi', 'Deniz'ler ölmedi kavgamız sürüyor' sloganları attı.

İstanbul CHP Kadın Kolları adına basın açıklamasını okuyan Oya Tümer, "6 Mayıs 1972 günü sabaha karşı egemen güçler tarafından idam edilen 3 yiğit halk çocuğunun katledilişinin üzerinden tam 38 yıl geçti. Üç kızıl karanfil 6 Mayıs sabahı dar ağacında katledilirken, faşizme inat bugünün ülkemizin devrimci kuşağı yeni nesillerine onların isimlerini vererek çoğalıyorlar" dedi.

Daha sonra ise meydana 68'liler Birliği Vakfı üyeleri geldi. Bu grup adına basın açıklamasını okuyan Sönmez Targan, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan'nın asılmalarının siyasal cinayet olduğunu söyleyerek, "Bu utancın faillerinin bir kısmı artık yaşamıyor. Kalanlar da söylemleri ile bu utancı çeşitli şekilde itiraf ediyor. Dikilen idam sehbası aslında üç fidanı değil Türkiye'yi infaz ettiğini çok geç kalarak anladıklarını şimdi görüyoruz" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından Dolmabahçe'den denize karanfil atan gruplar, olaysız bir şekilde dağıldı.

LİDER MESAJLARI
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşları için konuştu. "O günleri hüzünle hatırlıyoruz" diyen Baykal, "Yurtsever duygularla verilen bir mücadeleydi" dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6 Mayıs 1972'de idamına ilişkin, "O devir içerisinde benim siyasi sorumluluğum yok. Benim gücüm yok. Çünkü benim elimden de hükümet alınmış. O gün ülkeye hakim olan güç benim elimden de hükümeti almış" diye konuştu.

Demirel, "Bu tip hadiselere sevinmek mümkün değildir. Keşke bunlar olmasaydı, ama durup durduğu yerde de olmamıştır. Her şeyi unutarak, hiçbir şey olmamış da adamları tutup götürüp asmış diye bir olay da yok. Kimsenin burnunun kanamasını ben şahsen istemem" dedi.

CNN Türk
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 7 Mayıs 2017 12:57