Arama

Webcam Sorunları - Tek Mesaj #164

one_of_others - avatarı
one_of_others
Ziyaretçi
8 Mayıs 2010       Mesaj #164
one_of_others - avatarı
Ziyaretçi
Herkese merhaba...
Arkadaşlar geçen ay tak çalıştır bir web cam aldım.Eve geldim,pcye taktım.Başta normal olarak çalışıyodu yani bilgisayarımdan girdiğimde görüntü çıkıyordu.Ta ki msnde ses ve görüntü kurulumunu çalıştırına kadar.Aslında ses ve görüntü kurulumu başta yapamadım..''Ses ve görüntü kurulumu şu anda gerçekleştirilemiyor'' tarzında bir uyarı alıyordum.Bende biraz internette araştırdım.Okuduğum öneriyle Denetim masası/windows live temel bileşenler/onar yaptım.Harbidende ses ve görüntü kurulumunu açtı.İlk adımdaki hoparlör ve mikrofon ayarını test edip ilerle dedim fakat ikinci adıma yani görüntü ayarına gelince ''Bu web kamerasını kullanan başka bir program var.Bu programı kapatıp tekrar deneyin'' tarzında bir uyarı aldım.Yani ses ve görüntü kurulumunu tamamlayamadım.Dolayısıyla görüntülü arama da yapamıyorum.İlginci bu uyarıdan sonra bilgisayarımdan kamera ikonuna tıkladığımda ''video önizleme oluşturma başarısız oldu...'' uyarısını almaya başladım.Uzun süre uğraştım baktım nafile ben de formatı çaktım.Fakat değişen hiçbir şey yok.Bilgisayarımı ilk açtığımda kamera simgesini tıkladığımda görüntü var ama ne zaman msnde denesem yine aynı uyarılar(Önemli mi bilmiyorum ama şunu da belirtim msni açtıktan sonraki ilk deneyişimde sesve görüntü kurulumunu tamamlıyabiliyorum.fakat konuşma sırasında görüntülü konuşma başlattığımda ''kamera aygıtını başalatamadık.Kamerayı kullanan bir program varsa kapatıp tekrar deneyin'' uyarısını alıyorum ondan sonra bildiğiniz o kısır döngü)

Driverlerimin eksiksiz olduğunu düşünüyorum.Aygıt yöneticisinde herhangi bir soru işareti yok.Windows live 9 plus kullanıyorum.Bu sorunumu çözenden Alah razı olsun.Kafayı yemek üzereyim.Kamerayı kırıp atacam verdiğim paraya yazık olacak.Şimdiden teşekkürler...

NOT:Benim garibime giden birşey de mikrofonda bir sorun olmaması.Bu hataları alsamda rahar rahat ses kaydı yapabiliyorum