Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
16:12, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Çarşamba, 15 Mayıs 2024 - 16:12
Arama
MaviKaranlık Forum
Kayışkıran ve Sağlık için Faydaları
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
10 Mayıs 2010
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
KAYIŞKIRAN
Diğer İsimleri :
Eşekotu, Demirdelen, Kayıkçıçiçeği, Sabankıran, Yandak,
Ononis spinosa,
Hauhechel
Botanik Bilgi :
Baklagiller familyasından çok yıllık, dikenli bir bitkidir.Boş arazilerde ve kurak yerlerde yetişen, 30-60 santimetre yüksekliğinde, yer üstünde kısa bir gövde ve bu gövdeden çıkan oldukça çok daldan oluşur. Çiçekleri kısa saplı, yaprak dibinde, taç yaprağı pembe veya pembemsi kırmızı geriden rozet görünümündedir. Yaprakları dallara üçlü olarak dizilmiş vaziyette en yukarıda ise sade bir tane olur ve kenarları kertikli, koyu yeşil renkli, oval şekilde kısa saplıdır.
Bilinen Bileşimi :
Tanen, zamk, organik asidler, şekerler, radix ononidis, anonin, saponin, flavon türevleri.
Toplanması Kurutulması :
Mart-Nisan veya Ağustos-Eylül aylarında kökleri sökülür, yıkanır, kurutulur ve ince kıyılarak güneş ışınlarından ve nemden uzakta muhafaza edilir. şayet tentürü yapılacak ise taze olarak kullanılır.
Kullanılan Kısmı :
Kayışkıranın sadece kökü çay, tentür ve natürel ilaç yapımında kullanılır.Nadiren çiçeklerinden de faydalanılır.
Faydaları
Böbrekteki taş ve kumları düşürücü özelliği vardır.
Böbrek ve Mesane iltihaplarını giderir.
Lenf bezlerinin şişmesi, romatizma, gut, ödeme karşı kullanılır.
Deri kaşıntısı ve egzamaya karşı kullanılır.
Kullanım Şekli :
İki kahve kaşığı Kayışkıran kökü demliğe konur ve üzerine 300-400ml kaynar su ilave edilir ve 30dk demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra süzülür.
Günde 3 defa yemek aralarında birer bardak içilir.
UYARI :
Kayışkıran kökünden çay hazırlanılırken asla kaynatılmaması gerekir. Eğer kaynatılırsa birleşimindeki eter yağını kaybeder.
Kayışkıran kökü çayı 1-2hafta süre içildikten sonra 3-4gün ara verilmelidir. Çünkü uzun süre çayının içilmesi etkisinin azalmasına neden olur.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 16:12
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...