Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
17 Mayıs 2010       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar bizim öğretmenimiz bir ödev verdi ve benim ihtiyacım olan fransadaki insanların yaşam tarzları bilgisayardan çok araştırdım ama bulamadım yardım ederseniz çok mutlu olurum

Yaşam kalitesi en yüksek ülke Fransa

07 Ocak, 2010 | 16:03
International Living dergisinin yaptığı araştırmaya göre, yaşam kalitesi en yüksek ülke Fransa.

Hayat pahalılığı, kültür, eğlence, ekonomi, çevre, özgürlük, sağlık, alt yapı, güvenlik ve iklim konularının değerlendilidiği ankette Fransa 194 ülkeyi geride bırakıp zirveye yerleşti.

International Living dergisinin son sayısındaki yaşam kalitesi endeksinde Fransa, arka arkaya 5. kez birinci oldu.

Ulusal ve uluslararası istatistiklere göre gerçekleşitirilen ve derginin abonelerinin değerlendirilmesine göre hazırlanan bu sıralamada Türkiye 65. sırada yer alırken, sonuncu ülke ise Somali oldu.

İşte yaşam kalitesi en iyi olan 10 ülke:
1- Fransa
2- İsviçre
3- Amerika
4- Lüksemburg
5- Avustralya
6- Belçika
7- İtalya
8- Almanya
9- Yeni Zellanda
10- Danimarka

.
Fransa hakkında:

Çok zengin ve gelişmiş bir ülke olan Fransa, dünyadaki en çok ziyaret edilen ülkelerin başında geliyor.

Fransa, tarihî yapıtlarla dolu şehirlere, kumsallara, tatil merkezlerine, kayak alanlarına ve kırsal bölgelere ev sahipliği yapıyor.

Bunların yanısıra Fransa ayrıca inanç turizmi ile de ön plana çıkar. Hautes-Pyrénées ilinde yer alan Lourdes kenti her yıl milyonlarca turist ağırlar.

Fransa’da en çok turist çeken yapı ve yerler:Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Versay Sarayı, Musée d’Orsay, Arc de Triomphe, Pompidou Merkezi, Mont-Saint-Michel, Chambord Şatosu, Sainte-Chapelle, Haut-Kœnigsbourg Şatosu, Puy de Dôme, Musée Picasso, Carcassonne’dur.

Fransa’da o kadar güzel alışveriş merkezleri ve dünyaca tanınmış o kadar mağaza var ki alışveriş yaparak da gezebilirsiniz.

Müzeleri gezebilir ve müze çıkışı müthiş Fransız yemeklerini tadabilirsiniz.

Yaklaşık 2000 yıllık bir tarihe sahip olan başkent Paris’ de eğlencenin doruklarına çıkmak için Le Lido, Crazy Horse Saloon, Bal du Moulin Rouge ve Les Folies Bergere giderek görkemli şovlara dahil olabilirsiniz.