Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
19 Mayıs 2010       Mesaj #6
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

bu arada da annelerini evden atmıştım. zayıf olanın vücudunun soğumaya başladığını anladım ve aynı zamanda ağlıyordu da. annesi de dışarıda ağlıyordu. bu akşam da dayanamadım ve annesini içeri aldım.şimdi yavrulardan hiç ses çıkmıyor.
ama bu yavrular annesiz olsaydı nasıl beslerdim?
ve annesi sokak kedisi. onlarn da sokak kedisi olalarını istemiyorum. ne zamana kadar beklemeliyim? kaç aylık olduklarını da bilmiyorum.Sütü Ne ZamanBıraktırmalıyım?Annesinden Ne Zaman Ayırabilirim?

Bu kediciklerin annelerine ihtiyaçları var anne sütüyle beslenmeleri gerekiyordur.Sokak kedisi olması hiçbir şeyi değiştirmez size alışkın sürekli evinize gelen bir kediyse yavruları orda olduğu sürece gelecektir ;Hiçbir anne kedi, yavrularını bırakıp gitmez ,gitse bile mutlaka geri dönerler...Yani siz onları annelerinden ayırsanız bile anneleri onları bırakmaz Ayrıca anne kediyi dışarıda bırakıp, zavallı yavruları tehlikeye atmışsınız.! Yani bu yavru kediciklerin hem anne sıcaklığına(bedensel) hemde anne sütüne ihtiyaçları vardır Anneleri dururken neden annesiz bırakmaya çalışıyorsunuz onları hıı?? sokak kedisi olduğu için mi? bu mantıklı değil...Ayrıca merak etmeyin bu kediciklere ev ortamınızda uygun bir yer hazırlayıp bakabiliyorsanız sokak kedisi olmazlar size alışırlar Ama anneleri mutlaka yanlarında olmak şartıyla.Yavru kediciklerin kaç haftalık olduklarını tahmin edemiyorsanız mutlaka bir veterinere sorup öğrenin. Sütten kesilmeleri hakkında bilgiyi yukarıda vermiştim zati;O bilgileri inceleyin.
2-3 haftalık kedilerin beslenme ölçüsü, biberon üzerindeki ölçeğe göre(9-10 cc kadardır) 4 haftalık olan bir kediciğe ek gıdalar verilebilir(ek gıdalar,sulandırılmamış inek sütü,püre şeklinde konserve mamalar olabilir)Ek gıdalar günde bir defa verilebilir ve bu aşamadan sonra biberon maması yerini ek gıdaya bırakır Yavru Kedicikler,5-6 haftalık olduklarında ise tamamen kuru mama ile beslenme aşamasına gelirler(süt harici).
Bu açıklamaya göre yavru kedicikler 5-6 haftalık olduklarında tamamen sütten kesilmiş oluyorlardır
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.