Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
21 Mayıs 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
MISIR UNLU REÇELLİ KEK
seffaf

misirunlu recelli kek
Malzemeler:
5-8 kişilik
5 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı mısır unu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
10-15 adet çilek reçeli tanesi

Üzerine: 2 çorba kaşığı çikolata sos
1 çorba kaşığı dövülmüş fıstık

TARİFİ:

Yumurtaları genişçe bir kaba kırın. Çırpma teliyle iyice çırpın. Üzerine tozşekeri ekleyip 5 dakika daha çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyip, çırpma teliyle çırpmaya devam edin. Unu ve mısır ununu eleyerek karışıma ilave edin. Kabartma tozunu ekleyin. Son olarak çilek reçeli tanelerini de ilave edin. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılınmasını bekleyin. Servis
tabağina alıp, üzerine çikolata sos gezdirin. Fıstık serperek servis yapın.

Aşçının notu:
Kek malzemelerini çırpma işleminin özellikle çırpma teliyle yapılması gerekir. Mikserle yapılan karıştırma işlemi
sonucunda, kek pişerken kalıptan taşabilir.


"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.