Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
04:42, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Çarşamba, 17 Aralık 2025 - 04:43
Arama
MaviKaranlık Forum
Kahve Fındıklı Kek Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
21 Mayıs 2010
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
KAHVELİ FINDIKLI KEK
Malzemeler:
225 gram bitter çikolata (3 paket)
115 gram tereyağı
4 adet yumurta
2 adet yumurtanın sarısı
3/4 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı un
1 adet yıldız anason
1 su bardağı taze ekmek kırıntısı
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Şurubu için:
2 su bardağı neskafe
3/4 su bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı kahve likörü
TARIFI:
20 cm'lik kalıbı yağlayın. Tereyağıyla çikolatayı benmari usulü eritin. Ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Yumurta, yumurta sarısı ve tozşekeri derin bir kaba alın. Mikserle çırparak koyu bir kıvam almasını sağlayın. Yıldız anasonun tohumlarını çıkartıp havanda dövün ve yumurtalı karışıma ekleyin. Unu eleyin. Ekmek kırıntılarını ve dövülmüş fındıkları da ekleyin. Metal bir kaşık ile karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin. Diğer taraftan neskafeyi tozsekerle birlikte bir tencereye alın. Kısık ateşte tozşeker eriyene kadar 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp kahve likörünü ekleyin. Neskafeli karışımın yarısını kekin üzerine gezdirin. Yarısınıda servis yaparken üzerine gezdirin. Kekin üzerine pudraşekeri serpin Kremayla birlikte servis yapin.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 04:43
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...