Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Mayıs 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
öncelikle yavru bir serçe bulunur,kaldı ki onu bir yerlerden alamayacağınız için bulmanız elzemdir,velev ki zaten genelde yavru serçeler hep bulunur,bazen bir yuvadan erken uçmuştur henüz tam uçmayı öğrenememiş olmasına rağmen cevval ve atakan,bazense bir kaza eseri yuvasından düşmüştür,sonuçta siz onu bulmuş ve doğa kanunlarına itaat edecek kedi,köpek,martı ve bilimum mahlukattan kurtarmışsınızdır,lakin ne yapacağınızı bilememekte,o canım hayvanı terleyen ellerinizle mıncırıp durmaktasınızdır,onu ergen ve kuvvetli bir serçe olma yolunda yetiştirmeniz için kursumuz başlamıştır;

1. yavru serçenizi elinizden geldiğince az mıncırın,evet biliyorum harika bir hayvan ama dirayetli olun.
2. kanatlarına,ayaklarına,gagasına,gözüne bakın ve bir arıza olup olmadığını (iltihaplı göz kapağı,kırık kanat ya da pençe vb.) kontrol edin.bir arıza varsa sakin olun,kuş besleyen birilerine gidip arızayı söyleyin yardım isteyin.
3. en önemlisi sanırım bu;yavru serçeler ne yer ne içer diye kara kara düşünüyorsanız tekrar sakin olun ve ıslatılmış ekmek içini bir kibrit çöpü ya da kürdanla gerekirse yeterli ölçüde zor kullanarak,küçük,çok küçük lokmalar halinde gagasına sokuşturun,yavaş olun ama.bunu günde 4-5 sefer yapın.
4. karınca,larva vb kaf ezilmiş kaf tane tane ufak bir kap içinde paşamıza sunun.
5. yeterince palazlanınca uçma,konma ve kanat alıştırmaları yapın onunla,kaçmaya çalışırsa korkmayın,onu bulma sebebiniz zaten yeterince kaçamamasıydı,hem unutmayın kaçmayı çalışması da bir eksersizdir.
6. asla ama asla,yalvarırım size hatta,onu bir kutuya kapatmayın!kendini kutuya çarpa çarpa ölür,ve siz nerde hata yaptığınızı dahi anlamazsınız.
7. onu bir yuva yapmak isterseniz,girişi dar ama içi ferah,ve dışı bir oda genişliğinde bir yapı tasarlayın.
8. mantıklı olun,ona bira,rakı vb içirmeyin,ve buna benzer ekşınlara girişmeyin.
9. zamanı gelince bırakın gitsin,ona yapabileceğiniz en büyük iyilikl bu olacaktır.

BAKINIZ Serçe (Passeridae)
Son düzenleyen Safi; 12 Mart 2017 17:19