Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1475

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
24 Mayıs 2010       Mesaj #1475
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ'da pilotların kontrollerini kaybettiği iki yamaç paraşütü kayalıklara çakıldı. Helikopterin iniş yapamadığı bölgede, yaralanan 4 kişiden 2'si kurtarıldı. Ekiplerin ulaştığı diğer yaralı pilot ve yolcusunun kurtarılması ise kısıtlı görüş mesafesi ve kayalık arazi nedeniyle bugüne kaldı.

Babadağ'a çıkan 25 yaşındaki İngiliz Catherina Deways ve ismi henüz belirlenemeyen 75 yaşındaki bir kişi, pilotlar Serkan Akan ve Ramazan Okşak ile 1900 metre yükseklikten dün saat 17.30 sıralarında arka arkaya havalandı.

Kısa süre sonra sise giren iki pilot, paraşütlerin kontrolünü kaybedince kayalıklara çakıldı. Farklı bölgelere düşen paraşütlerdeki 4 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı.

Helikopter karanlık ve sis yüzünden kullanılamayınca jandarma ve akut ekibi harekete geçti.

Ekipler Serkan Akan ve yolcusu İngiliz Catherina Deways'a 5 saatlik aramadan sonra ulaştı. Yaralılar, sedye ile ambulansa taşındıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

Farklı bölgeye düşen pilot Ramazan Okşak ve yolcusuna ise gece yarısı ulaşıldı. Ancak karanlıkta yaralıları kayalıklardan indirmenin tehlikeli olacağı düşüncesiye çalışmalara ara verildi.

Sağlık durumları iyi olan ve ateş yakan iki kişi helikopterle kurtarılmaya çalışılacak.

CNN Türk - 24 Mayıs 2010