Arama


darkness2 - avatarı
darkness2
Ziyaretçi
28 Mayıs 2010       Mesaj #1
darkness2 - avatarı
Ziyaretçi
Suya düşen telefona ne yapılır

Ne yazıkki üretici firmalar suya düşürdüğünüz telefonları garanti kapması dışında bırakıyor. Firmalar cep telefonun içine ve dışına yerleştirdiği gizli işaretler ile telefonun suya düşüp düşmediğinide kolaylıkla anlayabiliyor. Bu gizli işaratler su ile temas ettiklerinde hemen renk değiştiriyorlar. Bu yüzden cep telefonunuzu kurtarmak size kalıyor diyebiliriz. Bu yazımda size suya düşen cep telefonuna neler yapılmalı ve yapılmamalı ve cep telefonumuzu nasıl kurtarabiliriz onu anlatacağım.

Eğer telefonunuz tatlı suya düştüyse; İlk olarak yapmanız gereken şey cihazın pilini çıkarmak olmalı. Bu sayede cihazın kısa devre yapmasını engelleyebilirsiniz. Daha sonra yapmanız gereken diğer şeyde telefonun SIM kartını çıkarmak olmalı. Çünkü SIM kartları telefon bozulsa dahi çalışmaya devam ediyor. Pil ve SIM kartınızı çıkartıktan sonra kuru bir bezle telefonunuzu hemen siliniz.

Cep telefonunuzun içindeki nem doğal bir şekilde buharlaştıysa telefonunuzun kurtulma ihtimalı daha fazla oluyor. Doğal bir yolla cep telefonunuzu kurutmanın en iyi yolu ise elektrik süpürgesi kullanmak oluyor. Elektrik süpürgesi ile cep telefonunuzun içine hava üfleyebilir veya cep telefonunuzun içindeki nemli havayı çerekerek daha hızlı kurumasını sağlayabilirsiniz. Kurutma işlemi sırasında kesinlikle saç kurutma makinası kullanmayınız! Saç kurutma makinası soğuk modda olsa dahi içindeki sıcak hava ile telefonunuzun lehimlerini yakabilir ve telefonunuza zarar verebilir. Ayrıca telefonu direk güneş altında tutmayı ve mikrodalga fırında kurutmayı asla denemeyin!

Diğer bir doğal kurutma yöntemi ise pirinç kavanozu olacaktır. Bildiğiniz üzere pirinç taneleri ortamdaki nemi çok hızlı bir şekilde emerler. Yapmanız gereken şey ise içi pirinç dolu bir kavanoza telefonunuzu koymak ve kavanozun kapağını kapatarak en az bir gün bekletmek.

Eğer telefonunuz tuzlu suya düştüyse yapmanız gereken şey telefonunuzun pilini ve SIM kartını çıkartıkdan sonra tatlı suya bırakmak ve biraz bekletmek olmalıdır. Çünkü tuzlu su barındırdığı kristaller ile telefonunuzun bazı parçalarına zarar verebiliyor. Telefonunuzu tatlı suya bırakarak bu kristallerin tatlı suya karışmasını ve telefonuzun arınmasını sağlamalısınız. Daha sonra yukarıda belirttiğim adımları uygulamalı ve telefonuzu doğal yöntemler ile kurutmalısınız.

Eğer telefonunuz tuvalete düştüyse yine telefonunuzun pilini ve SIM kartını çıkardıktan sonra hırdavatçılardan temin edebileceğiniz denature alkol ile telefonuzu silmeli ve yabancı maddelerden arındırmalısınız. Burada küçük bir vurgu yapmak istiyorum oda telefonunuzu tuvalete düşürmediğiniz sürece alkol ile temizlememelisiniz.


Kaynak: Güncel Blog
Son düzenleyen _EKSELANS_; 25 Haziran 2013 14:37 Sebep: Düzenlendi.