Arama


Breath - avatarı
Breath
Ziyaretçi
2 Haziran 2010       Mesaj #1
Breath - avatarı
Ziyaretçi
Maydanozlu Kalamar Kızartması


Malzemeler
  • Yarım kg dondurulmuş kalamar
  • 15-20 dal maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kızartma yağı

Maydanozlu Kalamar Kızartması Yapılışı

Kalamarlar buzluktan alınır, süzgece konur ve süzdürürlür. İnce kıyılmış maydanoz, ezilmiş sarımsak, sirke, tuz ve un iyice karıştırılır. Kalamarlar önce bu karışıma bulanır, sonra kızgın yağda pembe renkte kızartılır.

Afiyet Olsun.