Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1481

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Haziran 2010       Mesaj #1481
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

İstanbul'da 2 gündür etkili olan sağanak yağışın bu gece hafiflemesi, ancak yarın sabah saatlerinden itibaren yeniden kuvvetlenmesi bekleniyor. Yağış daha çok Anadolu Yakası'nda etkili olurken, yollardaki su birikintileri yüzünden sürücüler zor anlar yaşıyor. Kadıköy'de Kurbağalıdere'nin taşan sularına kapılan bir belediye işçisi hayatını kaybetti. İşçinin cesedini arama çalışmaları sürüyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Cerrahi Biyokimya Merkez Laboratuvarı'nda da zemin kayması yaşandı.

Ad:  File.ashx.jpg
Gösterim: 246
Boyut:  256.0 KB


(DHA) -- Kentte Perşembe gününden itibaren yağış beklenmezken, hava sıcaklıkları 27 dereceye çıkacak.

ANADOLU YAKASI:

İstanbul'da özellikle Anadolu Yakası'nda etkili sağanak nedeniyle Kadıköy'deki Kurbağalıdere, Yeni Salı Pazarı'nın kurulduğu yere yakın bölümde taştı. Taşma sonucu sular, Fikirtepe Köprüsü ile Mandra Caddesi'ni etkisi altına aldı.

Köprü ve Mandra Caddesi'ndeki onlarca araç mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar ile içindekilerin kurtarılması için olay yerine çok sayıda iş makinesi, itfaiye aracı, ekip ve ambulans sevk edildi.

Kurtarma çalışmaları sürdüğü sırada Ataşehir Belediyesi çalışanı Mevlüt Macit, vatandaşları uyarırken suya kapıldı.

Suların sürüklemeye başladığı Macit, ekipler ve vatandaşlarca takip edilerek sudan alınmaya çalışıldı. Ancak bir süre sonra dere suları arasında gözden kayboldu.

Ad:  File.ashx33.jpg
Gösterim: 288
Boyut:  256.0 KB


İşçi Mevlüt Macit'in öldüğü öğrenildi.

Vatandaşı arama çalışmaları ile Fikirtepe Köprüsü ve Mandra Caddesi'ndeki kurtarma, su tahliyesi ve araçların kaldırılması çalışması sürdürülüyor.

Mevlüt Macit'in (45) bulunması amacıyla Yoğurtçu Parkı'nın yanındaki köprünün altında dere içinde set oluşturuldu. Ancak 2 dalgıç polis ile derede yapılan aramalarda evli ve 3 çocuk babası Macit'e ulaşılamadı.

CHP Parti Meclisi üyesi Gürsel Tekin de, Kurbağalıdere'nin koruma bandı olması gereken alanlarının bir süredir toprak döküm sahası olarak kullanıldığını belirterek, 1 işçinin kaybolduğu su taşkınından, dere kenarlarında koruma bantlarının yok edilmesine göz yuman ve yeşil alanları imara açanların birinci derece sorumlu olduklarını öne sürdü.

Ataşehir'de de dere taştı

Ataşehir Yenisahra Mahallesi'nden geçen Örnek Deresi'nin taşması sonucu çevredeki çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Sel nedeniyle bir işyerinin duvarları çökerken Yenisahra Stadı da su altında kaldı.

Belediye ekipleri iş makineleri ile dere yatağını temizlemeye çalışıyor.

Bazı semtlerde ise aşırı yağışlar nedeniyle rögar kapakları patladı. Cadde ve sokaklar üzerinde oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte uzun kuyruklar oluştu.

Ad:  ss.jpg
Gösterim: 316
Boyut:  256.0 KB


Kartal ve Tuzla sular altında...

Şiddetli yağış nedeniyle D 100 karayolu Cevizli Köprü mevkii sular altında kaldı. Trafikte uzun kuyruklar oluşurken, araç trafiği tek şeritten kontrollü olarak verildi. Yağış o kadar şiddetli devam etti ki Anadolu yakasının her yerinden itfaiye ekiplerine ihbar yağdı.

Tuzla'da 34 ZR 8034 plakalı TIR'la kestirme bir yoldan gitmek isteyen Şerafettin Düzköylü sular birden yükselince selin ortasında mahsur kaldı. Aracın lastiklerine çıkarak kurtarılmayı bekleyen sürücünün imdadına itfaiye ekipleri yetişti.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, bellerine bağladıkları halatla suya girip su birikintisinin ortasındaki aracın yanına ulaştı. Yaklaşık 1.5 metre derinliğindeki suyun içinde aracın üzerinde kurtarılmayı bekleyen sürücüye çizme verildi. Şerafettin Düzköylü çizmeleri giydikten sonra yanındaki itfaiye eriyle birlikte suya atladı. İtfaiye ekipleri mahsur kalan vatandaşı halat yardımıyla kıyıya çekerek kurtardı.

İtfaiye ekipleri Şerafettin Düzköylü'yü kurtarmak isterken mahsur kalan sürücü kendi canından çok aracını düşündü. Düzköylü itfaiye ekiplerine aracında çekilmesini isterken, itfaiye bu istek karşısında şaşırdı. Kıyıya çıkarılan Şerafettin Düzköylü, trafik sıkıştığı için kestirme yoldan gitmeye çalıştığını ancak birden suların yükseldiğini söyledi.

AVRUPA YAKASI:
Avrupa yakasında da başlayan yağış, kentin her iki yakasında trafiği olumsuz etkiliyor.

İtfaiye ve polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Öte yandan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Cerrahi Biyokimya Merkez Laboratuvarı'nda zemin kayması yaşandı. İki katlı laboratuvarın bodrum katındaki duvarlarda da çatlak meydana geldi. Hastane özel güvenlik birimi laboratuvar önünde güvenlik önlemi alırken, hastalar acil içerisinde bulunan laboratuvara yönlendiriliyor.

OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, sağanağın Anadolu yakasında etkili olduğunu belirterek, "İlçe milli eğitim müdürleriyle görüşüyorum. Henüz okulların tatil edilmesi yönünde kararımız yok" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da, İstanbul'da sağanak nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceğiyle ilgili olarak, "Bugün itibarıyla durumu İstanbul Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile oluşturduğu şartlar çerçevesinde değerlendirir ve karar verir" diye konuştu.

30 dakikada 45 kilogram yağış düştü

Bu arada İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi'nden kenti etkileyen yağışla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"İstanbul'u dün etkisi altına alan yağış bugün sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam ediyor. Sağanak yağış özellikle Anadolu bölgesinde etkili oldu. D-10 karayolu Tuzla, Pendik, Kadıköy Uzun Çayır, Unkapanı köprüsü, Üsküdar, Kurbağalıdere ve Küçüksuderesi taştı. Bölgede mahsur kalan araçlar itfaiye ve yol bakım ekipleri tarafından çekildi. Yağışların etkili olduğu bölgelerde 1278 ihbar İSKİ, İtfaiye ve Yol Bakım Onarım Müdürlüğü ekipleri tarafından değerlendirildi. İstanbul'a son 30 dakika 45 kg yağış düştü. Son iki günde İstanbul'a metrekareye 135 kg yağış düştü"

METEOROLOJİ UYARDI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'da halen aralıklarla devam eden sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların öğle saatlerine kadar süreceği bildirildi. Yetkililer vatandaşları, ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan gibi olası tehlikelere karşı uyardı.

CNN Türk - 08 Haziran 2010