Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
07:28, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 07:30
Arama
MaviKaranlık Forum
Kelek Turşusu Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
13 Haziran 2010
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
KELEK TURSUSU
Malzemeler:
2-3 adet küçük boy kelek
2-3 adet sivri biber
1 demet maydanoz
1 bas sarmisak
1 fincan sirke
1 adet limon
1 kahve kasigi toz seker
Yeterince rafine kaya tuzu ve Içme suyu
TARIFI
:
Küçük boy kelekleri iyice yikayip temizleyiniz. Keskin bir biçakla ortadan ikiye bölünüz. Eger kavanozunuz küçükse, içine sigabilecek parçalara bölünüz. Tekrar iyice yikayiniz. Kasikla çekirdeklerini temizleyiniz. Ince tuzla her tarafini bolca tuzlayiniz. Kabuklari yukari gelecek sekilde bir tepsi içinde, üstünü ince bir tülbentle örtüp, 4-5 saat bekletiniz. Süre sonunda tekrar yikayip tuzlarini temizleyiniz. Tursu kavanozunun dibine, maydanozlari seriniz. Kelek parçalarini siki siki yerlestiriniz. Aralarina sarmisak dislerini atiniz. Sivri biberleri biçak ucu ile delip, keleklerin arasina yerlestiriniz. Dilimlenmis limonlari yerlestiriniz. Salamura suyunu, 1 litre suya 6 kasik rafine kaya tuzu hesabiyla hazirlayiniz. Keleklerin üzerine örtecek kadar salamura suyunu kavanoza bosaltiniz. Suyun içine bir fincan sirke ve bir kahve kasigi seker ekleyiniz. Kapagini kapatip eksimeye birakiniz. Zaman zaman suyunu savurup, üzerinde biriken beyaz köpügü kasikla alip atiniz.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 07:30
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...