Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #243

evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
14 Ağustos 2006       Mesaj #243
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
14 agustos...pazartesi...gündem...

1- İsrail ve Lübnan hükümetlerinin BM kararını onaylamalarının ardından bugün TSİ 08.00'de yürürlüğü giren ateşkesle ilgili gelişmeler izleniyor.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Başbakanlık Merkez Binada görüşecek.

3- AK Parti'nin 5. kuruluş yıldönümü...
- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret edecek.
- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yıldönümü dolayısıyla genel merkezde basın toplantısı düzenleyecek, MKYK toplantısına başkanlık edecek.

4- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Bursa, Onkoloji ve Çekirge devlet hastanelerinde incelemelerde bulunacak.

5- Sağlık Bakanı Akdağ'ın AA'ya demeci:
- ''Sağlıkta uygulanan performans sistemini kaldırmayacağız, daha da geliştireceğiz.''
- ''Performans sistemiyle birlikte hastanelerimiz daha verimli çalışır hale geldi.''
- ''Ek ödemeler, emeklilik hesaplarına yansıyacak.''

6- Vergide çarpık tablo...
- Geçen yıl çok sayıda işçi istihdam eden birçok şirket, iş vergiye gelince, tek bir asgari ücretliye maaş ödeyecek kadar dahi para kazanamadığını beyan etti.
- Kurumlar vergisinde ortalama beyanlara göre, Türkiye'de en az parayı kürkçü dükkanları kazanıyor. Kürk imalatı ve ticareti yapanlar, ayda 573 YTL gelir elde ediyor.

7- 2005 yılı doğrudan gelir desteği ödemeleri bugün başlıyor.
- Doğrudan gelir desteği kapsamında 2,7 milyon çiftçiye 1,65 milyar YTL tutarında ödeme yapılacak.

8- Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, toplu görüşmelerdeki taleplerine ilişkin Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.
- KESK ve Memur-Sen yöneticileri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi'yi parti genel merkezinde ayrı ayrı ziyaret edecek.

9- Sivil toplum kuruluşları yöneticileri, akademisyen ve yazarların da aralarında bulunduğu grup, Orta Doğu'da barış için, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM'ye yazdıkları açık mektubu İstanbul'da açıklayacaklar.

10- SHP Genel Sekreteri Ahmet Güryüz Ketenci, İzmir'de basın toplantısı düzenleyecek.

11- İstanbul'da vefat eden DİSK kurucularından Kemal Nebioğlu'nun cenazesi, DİSK önünde yapılacak tören ve Şişli Camisi'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

12- Tunceli'de polis aracının mayına çarpması sonucu şehit olan polis memuru Recep Tokur'un cenazesi Samsun'un Bafra ilçesi Kolay beldesinde, Abdulgafur Erkan'ın cenazesi ise Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde törenle toprağa verilecek.

13- Konferans...Toplantı...Tören
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Uygulamalı Sistemler Analizi Enstitüsü ve Kyoto Üniversitesi Afet Önleme Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen ''Bütünleşik Afet Riski Yönetimi'' konulu uluslararası konferans, İstanbul'da başlayacak.
- İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, hayırsever Bülent Özpirinç tarafından yaptırılacak lise binasının temel atma törenine katılacak.
- 2. Uluslararası Müslüman Gençler Kültür İşbirliği toplantısı İzmit'te yapılacak.

14- Biyobenzine mevzuat engeli...
- Petrol Ofisi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akışık:
- ''Benzindeki basınç oranı yüzde 70'ten yüzde 60'a indirilince, basınç oranını düşürmek için, biyoetanol katkı oranını yüzde 1'in de altına çekmek zorunda kaldık.''
- ''Biz mevzuat ile bağlıyız. Ama mümkün olduğunca milli kaynaklara dönülmesinden yanayız ki biyoyakıtlar buna olanak sağlıyor.''

15- Fonksiyonel gıda pazarı büyüyor...
- Danone Tikveşli Genel Müdürü Serpil Timuray:
- ''Türkiye'de fonksiyonel gıda pazarının büyüklüğü yaklaşık 150 milyon dolar. Bunun 42,5 milyon dolarını fonksiyonel sütlü ürünler oluşturuyor.''
- Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz:
- ''Fonksiyonel gıdalar sağlık harcamalarını düşürür.''

16- Uzel Holding Tarım Makinaları Genel Müdürü İbrahim Aksoy:
- ''İhracatta yıl sonu kapanış rakamlarımız 5 bin adetin üzerinde olacak.''
- ''Önceki ihracat pazarlarımız daha çok Afrika, Asya ülkeleriydi, ama son yıllarda ABD başta olmak üzere Avrupa'ya ihracatımız artmaya başladı. Bu sene ABD'ye 2 bine yakın ihracat yapılacak. Avrupa'ya ihracatımız 500'ün üzerinde olacak.''

17- Sığacık, turizmde iddialı adımlar atacak...
- İzmir'in 3 bin yıllık geçmişe sahip sakin ve şirin beldesi Sığacık'ın çehresi, inşa edilecek 450 yat kapasiteli marina ve 1500 yatak kapasiteli tatil köyüyle değişecek.
- Seferihisar Belediye Başkanı Hamit Nişancı:
- ''Sığacık, İzmir'in turizmde yükselen değeri olacak''

18- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Polat Renaissance Otel'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Msn Angel Milli Futbol Takımı, Lüksemburg ile yapacağı özel maçın hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesislerinde yapacağı antrenmanla başlayacak.

19- Msn Angel Milli Basketbol Oyuncusu Oğuz Savaş:
- ''Beşiktaş ile prensipte anlaştım. Alpella'nın bonservisimi vermesini bekliyorum.''
-''Benim için daha iyi olacağını düşündüğüm için Beşiktaş'ı seçtim.''


scrolldots

*** İsrail askerleri ile Hizbullah gerillaları arasında Lübnan'da süren çatışmaları sona erdirmeyi amaçlayan BM'nin ateşkes kararı TSİ 08.00'den itibaren yürürlüğe girdi.

scrolldots

*** Bağdat'ta, arka arkaya meydana gelen 3 patlamada 48 kişi öldü, 148 kişi yaralandı.

scrolldots

*** Dışişleri Bakanı Gül, Türklerin Iraklılarla tarih boyunca hep birlikte olduğunu belirterek, PKK terör örgütünü, Irak'ta Kürtler ve Türkler arasında dayanışmayı önleyen bir nifak tohumu olarak nitelendirdi.

scrolldots

*** Tunceli'de, polis aracının mayına çarpması sonucu 2 polis memuru şehit oldu, 1 polis memuru yaralandı.

scrolldots

*** Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu 6 kişi öldü.

scrolldots

*** Borsa 1. seansta, Cuma günü ikinci seans kapanışına göre 38,56 puan artarak 37.456,67 puandan açıldı

a.a.