Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Haziran 2010       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çelişkili Açıklamalar a cevap:

"Birkere eğer hür irademiz olsaydı kaderimiz biz bu seçenekleri seçtikten sonra yazılırdı ki buda Allahın herşeyi önceden bilmediği anlamına gelirdi." Evet bizim hür irademiz sayesinde seçeneklerimizi yapıyoruz.. Allah bize akıl vererek seçim şansı yapma fırsatı sunmuştur.. Mesela bir kişi seni iki yol ayrımına götürüyor.. Sağ taraf iyi yol ve oraya gideceğimizi tavsiye ediyor, ama sol taraf kötü yol ve oraya gitmemen gerektiğini söylüyor.. Seöçim senin; sağ yolu seçersen kazanırsın.. Allah o kişiye hangi yönü seçtiğini bildiği için kaderinde yazıyor.. Yani sana seçme fırsatı sunuyor..

"Allah beni yaratmadan önce kaderimi yazdı ve sonucunda beni cehenneme gidecek kişiler arasına koydu. Bakın ben bilsemde bilmesemde hiçbirşeyi değiştiremem. Kaderim yazılmış." Senin cennete veya cehennem gidecek olman tamamen senin yaptığın hareketlerinen kaynaklanıyor.. Allah sana yol sunuyor ve seçimi sna bırakıyor.. Cenneti veya cehennemi haketmen senin ellerinde.

"Allah bizi neden yarattı? Bizim ona itaat etmemiz ona ibadet etmemiz onun için neden önemli olsun? Madem Allah bu kadar kudretli neden bizi sınamaya ihtiyacı var? Neden onun dediklerini yapmamıza ihtiyaç duyuyor? Kendi başlattığı ve sonunu bildiği bir oyunu neden oynuyor?"
Allah bizi kendisine kulluk edip sonu cennetle müjdelenecek olan bir hayatta bizi imtihan ediyor.. İbadet etmemiz onun bize ihtiyacı olduğu için değil, bizim ihtiyacımız olduğu için, bu dünyada sağlık, sıhhat ve mutluluk için; ahirette de cennete gidebilmek için bizim bir mecburiyyetimizdir..

"Allah bu kadar kudretliyse neden bir elçiye ihtiyaç duyuyor ve direk ayetleri kafamızın içine sokmuyor?"
Gönderdiği elçinin hayatını okuyarak ona göre yaşamamız için ve ayetlerini bizlere aktarması için yani bizden birinin bizi uyarması için onu bize gödnerdi..



Diğer "misafir" arkadaşa cevap:

Biraz önce söylediğim gibi; Allah bize iki yol sunuyor.. İyi ve kötü.. Tercihi bize bırakıyor.. Şeytanın bizi kandırmaması için, bize ayetler veriyor.. Peygamberimizin sünnetleri var.. Onlarla şeytanı altederek cennete girmemizi istiyor..


Sorularınızın bir kısmının cevaplarını nacizane bulmaya çalıştım.. İnşallah faydalı olmuşumdur..
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.