Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1482

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
26 Haziran 2010       Mesaj #1482
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

fileashx

Elazığ'daki terör saldırısında şehit olan iki asker ile hayatını kaybeden bir kadın için 3 ilde tören yapıldı. Yüksekova ve Ergani'deki törenlerde ağıtlar yükseldi.

İkisi de o bölgenin çocuğuydu. Terör hiç peşlerini bırakmadı. Elazığ'daki saldırıda ikisi de şehit düştü.

Elazığ'daki saldırıda şehit olan jardarma er Süleyman Akan, Yüksekovalıydı. 24 yaşında bir çocuk babasıydı.

Terör yüzünden göç edenlerin kaldığı Doğanlı kampında ailesiyle yaşıyordu. 7 yıl önce babası kaybeden Akan evin reisiydi.

7 ay önce askere gitti. Pusuya düşürüldü. Onun şehit haberi, ailesini yasa boğdu. Doğanlı kampından Kürtçe ağıtlar yükseldi.

Süleyman Akan'ın cenazesi Kamışlı köyünde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Kürtçe ağıtların yükseldiği diğer yer ise Diyarbakır'ın Ergani ilçesiydi. Elazığ şehidi Zülküf Mutlu'nun köyünde yas vardı. 21 yaşındaki Zülküf 2 buçuk ay sonra terhis olacaktı. Ancak evine cenazesi geldi. Aksoy'un cenazesi Ziyaret köyünde yapılan törenin ardından toprağa verildi.

Elazığ'daki çatışmada 70 yaşındaki Şerife Gezici de hayatını kaybetti. Ttürbe ziyareti için ailesiyle Yoğunağaç köyüne gidiyordu.
Ateş altında kaldı. 5 yaşındaki torunu Mazlum Gezici'ye siper oldu. Onun canını kurtardı ama boynundan aldığı kurşunla öldü.
Gezici'nin cenazesi Karakoçan'da yapılan törenin ardından defnedildi.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesindeki Seyrantepe Barajı'nın güvenliğini sağlayan time PKK'lı teröristler tarafından pusu kurulmuştu. Teröristlerin açtığı ilk ateşte 2 asker şehit olmuş, 1 sivil kadın ölmüştü.

CNN Türk - 25.06.2010