Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
06:34, 7 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cumartesi, 06 Aralık 2025 - 06:41
Arama
MaviKaranlık Forum
İsmail Türüt
-
Tek Mesaj #2
Daisy-BT
Ziyaretçi
27 Haziran 2010
Ziyaretçi
İsmail Türüt
(d. 8 Haziran 1965 Rize), Karadenizli Türk halk müziği sanatçısıdır. 30'un üzerinde albümü bulunmaktadır. Şu zamanlarda Meltem TV'de yayınlanan "Türütten Türküler" isimli programı yapmaktadır.
Albümleri
Laz Uşağı
Komşu Kızı Lazmısın Çerkezmisin
Ondan Kaynana Olmaz
Çay Güzeli
Güzellere Bayram Var Hamsi
Kara Sevdalı Fatma
Zorla Güzellik Olmaz
Oy Canan
Akıllı Ol
Hamsi Gözlüm
Suzan
Deniz Gözlüm
Karadeniz Sofrası
Piryoz
Deli Zekiye
Dünya Tatlısı
Davaları
Şarkı sözü davası
Ozan Arif tarafından yazılan, Hrant Dink cinayeti sanıklarına yönelik övügü dolu ifadeler içeren ifadeler içeren "Plan Yapmayın Plan" adlı şarkı, Türüt tarafından seslendirilmiş ve kamuoyunda yoğun tartışma yaratmış ve olayın ardından Türüt hakkında Hrant Dink cinayeti sanıklarının övüldüğü, halkın kin ve düşmanlığa tahrik edildiği" iddiasıyla dava açılmış ve İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Türüt, "Bölücülük propagandası yapmak ya da suç ve suçluyu övmek gibi bir kastı" olmadığını söylemiş, söz konusu şarkının yer aldığı kaset ve CD’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca onaylandığına ve yayınına izin verildiğini belirtmiştir.Türüt savunmasında, "Suç işlemedim. Hiçbir art niyet taşımadım, normal şiirimi yazdım. Bu devlete 'Ha ..ktir' diyen kişiler dışardalar, ben de beraatimi istiyorum" demiştir.
Hrant Dink'in tutuklu katilleri Ogün Samast ve Yasin Hayal'in isimlerinin övgü ile geçtiği şarkıyı seslendiren Türüt 29 Aralık 2009 tarihinde beraat etti.
Vikipedi
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 06:41
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız